eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lánczi András a Corvinus rektorjelöltje

Hivatalosan is a Budapesti Corvinus Egyetem rektorjelöltje Lánczi András. A politikatudós július elsejétől veheti át az intézmény irányítását.

Nagy többséggel választotta meg a Budapesti Corvinus Egyetem az új rektor-jelöltet; Lánczi András, egyetemi tanár, politikatudós, az egyetem politika tudományi intézetének vezetője 20 szavazatot kapott – tájékoztatta az InfoRádiót Rostoványi Zsolt, az egyetem leköszönő rektora.

„Az egyetemi szenátus jelenleg 26 tagból áll. Hivatalból az elnöke a rektor, a karok, egyéb szervezetek, természetesen a hallgatói önkormányzat képviselői vesznek ott részt. Ahhoz, hogy érvényes legyen a szavazás, abszolút többség, tehát 50 százalék plusz egy, vagyis 14 szavazatra lett volna szükség. Lánczi András 20 szavazatot kapott. Hárman nem vettek részt az ülésen, ellenszavazat nem volt.”

Rostoványi Zsolt elmondta, Lánczi András évtizedek óta tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Kutatási területei és oktatott tárgyai között megtaláljuk a politikai filozófiát, a politikai tudás ismeretelméleti kérdéseit, a demokráciaelméleteket, de emellett a feminizmus témájával is foglalkozik.

A rektorjelölt a Politikatudományi Intézet vezetése mellett a Századvég Alapítvány és a Nézőpont Intézet Alapítvány Kuratóriumának is elnöke.

„Az egyetem egy autonóm intézmény, az egyetemi ügyekre a napi politikának ne legyen befolyása, azt gondolom, nincs is. A pályázat nyílt pályázat volt, amelyre egyetlen pályázó volt.”

A leköszönő rektor elmondta, a hivatalos eljárásnak megfelelően Lánczi András most még jelöltnek számít, miután az egyetemi szenátus döntését az Emberi Erőforrások Minisztériumának is jó kell hagynia, kinevezését pedig ezt követően a köztársasági elnöktől veszi át. Rostoványi Zsolt a posztot június 30-ig tölti be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×