eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Segélycsapatot küldtek a baptisták Ecuadorba

Magyar és amerikai szakemberekből álló segélycsapatot küldtek a baptisták a földrengés sújtotta Ecuadorba hétfőn - közölte a Baptista Szeretetszolgálat az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar vezetésű "Rescue24" csatlakozik a helyi mentőalakulatokhoz, hogy segítsék a helyszínen dolgozó ecuadori baptisták munkáját. Kifejtették: igyekeznek mielőbb segíteni a legsürgetőbb feladatokban, mint például az ivóvízellátásban, az átmeneti szálláshelyek biztosításásban és az orvosi segítségnyújtásban. Feladatuk lesz a Texasból már indulásra kész

baptista egészségügyi segélyszállítmány fogadásának előkészítése is - írta a szeretetszolgálat.

Ecuador partjait nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg helyi idő szerint szombat este. A földmozgás a legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékét érintette, de azt szerte az országban érezni lehetett. Legfrissebb hírek szerint az első, pusztító földrengést 230 utórengés követte. Hat tartományban szükségállapotot hirdettek.

Rafael Correa államfő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a földrengés legkevesebb 272 halálos áldozatot követelt, a sérültek száma meghaladja a 2060-at.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×