eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Gulyás: nincs új intézkedés a terrorcsomagban

Nem tartalmaz új rendkívüli intézkedési lehetőségeket a terrorellenes javaslatcsomag alaptörvényt érintő módosítása - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az ATV Start péntek reggeli műsorában.

Gulyás Gergely elmondta: például a kijárási tilalomra, a gyülekezési jogra, valamint a műsorszolgáltatókat érintően is csak olyan intézkedéseket tartalmaz a javaslat, amelyekkel rendkívüli jogrend bevezetése esetén ma is élhetne a kormány. Az a kérdés, hogy egy új rendkívüli jogrendhez, a terrorveszélyhelyzethez ezek közül mely intézkedéseket rendeljék hozzá.

A kormánypárti politikus, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke azt mondta: nyitottak arra is, hogy valamelyik meglévő különleges jogrendet egészítsék ki a terrorveszélyhelyzettel. Ugyanakkor hozzátette: úgy vélik, a jelenlegi európai biztonsági helyzetben külön rendkívüli jogrendként kellene szabályozni azt a helyzetet, amikor a terrorcselekmény közvetlen veszélye fennáll.

Elmondta: a parlament rendes ülésszakában május 3-ig, legkésőbb május 17-ig kell benyújtani minden törvénymódosítást, így az alaptörvény módosításának javaslatát is.

Gulyás Gergely a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: a kormány terrorellenes intézkedési csomagjának másik részéről, a Belügyminisztérium által előkészített - 23 törvény módosítását tartalmazó - javaslatról, úgy tűnik, a részletekben is sikerült kompromisszumos megoldásokat találni. Így a belügyi tárca várhatóan a jövő héten az Országgyűlés elé terjeszti terrorellenes javaslatait.

Pintér Sándor belügyminiszter és Simicskó István honvédelmi miniszter március 24-én jelentette be, hogy terrorizmus elleni intézkedéscsomag megalkotásáról döntött a kormány, azóta pártközi és szakértői egyeztetést tartottak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×