eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Palkovics: 25 százalékkal több pénzt kap a KLIK utódszervezete

Jövőre több mint száz milliárd forinttal nő a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetése - mondta az InfoRádiónak Palkovics László. Az oktatási államtitkár hozzátette: ez mintegy 25 százalékos növekedést jelent. A cél pedig a működési költségek csökkentése.

Palkovics László közölte: „az elmúlt néhány napban egyértelműsítettük, hogy az állami fenntartó költségvetése 2017-ben közel 25 százalékkal, tehát százmilliárd forintnál nagyobb összeggel lesz magasabb, mint ami egyébként ebben az évben szerepel a költségvetésben.”

Az oktatási államtitkár hozzátette: „az a cél, hogy ez egy optimálisan működő szervezet legyen. Bízom abban, hogy az új szervezet adminisztratív működése nem fog többe kerülni, mint az eddigiek. Sőt a további optimalizálás érdekében alakítjuk át a szervezetet. Arra, hogy milyen lesz, több lehetőség van. A minisztérium egy olyan szervezet létrehozását támogatja, ahol az iskolához közel van a döntés helye, tehát lényegesen kisebb, önálló költségvetési szervként működő, kicsit a szakképzési centrumokra hasonlító szervezet jön létre, ami azokat a hibákat, amelyeket a központosított egyetlen szervezet eddig produkált, ki tudja küszöbölni.”

„A javaslat néhány héten belül a kormány előtt kell hogy legyen, hiszen azt a célt tűztük ki, hogy július 1-jével ez az új szervezet föl fog állni, szeptembertől pedig működik. A működési rendjének kérdései is tárgyalási pontok a sztrájkbizottsággal, erről is fogunk tárgyalni hétfőn” - hangsúlyozta Palkovics László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×