eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Az elvárások elbizonytalanítják az anyukákat

15 éve segíti az időhiánnyal vagy bizonytalansággal küzdő szülőket az Otthon Segítünk Alapítvány. Szabó Zsuzsa szervező szerint az utóbbi időben egyre több az elvárás az anyukákkal kapcsolatban és sokan elbizonytalanodnak, helyt tudnak-e állni. A tapasztalt önkéntesek ebben is segítenek – tette hozzá az InfoRádióban az alapítvány szervezője.

„Egy szülőnek legjobban és legkönnyebben egy másik szülő segíthet. Az alapítvány alap gondolata, hogy szülő segít szülőnek, tehát nálunk csak olyan lehet önkéntes, aki maga is nevelt gyereket. Férfi is lehet önkéntes. Tizenöt évesek vagyunk, Budapesten kívül húsz településen vannak csoportjaink” - emelte ki az Otthon Segítünk Alapítvány szervezője.

Szabó Zsuzsa hozzátette: „mi abban tudunk segíteni, amit a szülővel együtt lehet végezni. Az alap gondolatunk az, hogy az édesanyát segítsük a napi feladatainak ellátásában, ebbe belefér a közös főzés, mosás, teregetés, játszóterezés, elmenni velük együtt az orvoshoz. Sok édesanya azt kéri, hogy beszélgessünk velük, beszéljük át vele, hogy jól csinálja, erősítsük meg, hogy jól fogja tudni nevelni a gyerekét.”

„Zömmel természetesen nagyszülőkorú önkénteseink vannak, de sok édesanya van, akik felneveltek két-három gyereket, amikor középiskolások vagy egyetemisták, felajánlják a segítségét” - jelezte az alapítvány szervezője.

Szabó Zsuzsa elmondta: „a tizenöt év alatt tapasztalt jelentős változás, hogy az édesanyák zöme később szül, sokuk mögött van egy szakmai életút, ahol ő már helytállt, meg tudta oldani a feladatait, most azzal szembesül, hogy van egy olyan helyzet, ahol lehet, hogy nem fogja tudni, pontosan mit kell csinálni. Hihetetlen nagy az elvárás. Rengeteg az információ: hogyan kell gyereket nevelni, hogyan lehet egyedül helyesen gyereket nevelni – ezek nagyon el tudják bizonytalanítani az anyukákat.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×