eur:
388.63
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nem könnyű Magyarországon hobbisportolni

Nem könnyű Magyarországon hobbisportolni

Nem könnyű hobbiszintű sportelfoglaltságot találni a fiataloknak, hiszen az egyesületek élsportolókat képeznek – állítja a Magyar Diáksport Szövetség. A sportért felelős államtitkár szerint jobb a helyzet.

A hobbiszintű, rendszeres sportolás elsődleges terepét Magyarországon még mindig az iskolák adják – mondta az InfoRádióban a Magyar Diáksport Szövetség senior szakértője.

„Az egyesületi sportolásra még mindig a teljesítmény- és a sikerközpontúság, a versenyeztetés a jellemző, az elsődleges cél az, hogy minél több későbbi profi versenyző neveljenek. Nincs még kialakult kultúrája Magyarországon annak, hogy kifejezetten hobbi, rekreációs célú szakosztályt működtessenek az egyesületek, pusztán a jóérzését edzésre menni, még mindig az iskolában lehet” - emelte ki Boronyai Zoltán.

A sportért felelős államtitkár szerint azonban ennél sokkal jobb a helyzet. Szabó Tünde emlékeztetett a mindennapos testnevelés bevezetésére.

„Minden nap tudnak mozogni a gyerekek, de ez természetesen nem elég, egyesületek is vannak, különböző szakosztályaik és olyan rendszerük, amiben nem kötelező leigazolva lenniük, és így a tömegsport, a szabadidősport fontosságára hívják fel a figyelmet.”

Ráadásul két éve működik „A Sport Legyen a Tied” program is.

„Ez azt jelenti, hogy közel 1200 köznevelési intézménybe tudtuk elvinni a különböző sportágakat, idéntől már 13 sportág jelenik meg. Lehet mondani, hogy sosem elég, de ha egy szülő el akarja vinni a bármelyik kerületben, az ország bármelyik városában sportolni a gyerekét, van választási lehetősége” - hangsúlyozta Szabó Tünde.

A sportért felelős államtitkár szerint a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítésével van inkább további tennivaló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×