eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Jó pénzért védik a jövő nemzedékek örökségét - lapszemle

A Magyar Idők szerint az adatok elemzésével, értékelésével megkezdődött az úgynevezett Panama-papírok dokumentumaiban érintett magyar állampolgárok és cégek tevékenységének vizsgálata. A Magyar Nemzet eközben arról ír, hogy szakértők szerint több milliárd forintos bevételtől esik el az állam, mivel a kormány gyakorlatilag megszüntette a vagyonosodási vizsgálatokat.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy az összes állami erdészet vezetője többet keres havi kétmillió forintnál, vagyis az állami cégvezetők korábbi bérplafonjánál – derítette ki a Népszabadság. A Földművelésügyi Minisztérium szerint azért, mert a jövő nemzedékek örökségét védik.

A Magyar Idők szerint az adatok elemzésével, értékelésével megkezdődött az úgynevezett Panama-papírok dokumentumaiban érintett magyar állampolgárok és cégek tevékenységének vizsgálata. Mint ismert, a közelmúltban Horváth Zsolt volt fideszes politikus, Boldvai László, az MSZP egykori pénztárnoka és a szocialista kormányok idején rendszeresen kulcspozíciókba delegált Erős János offshore-ügyeiről láttak napvilágot különböző hírek.

A Magyar Nemzet eközben arról ír, hogy szakértők szerint több milliárd forintos bevételtől esik el az állam, mivel a kormány gyakorlatilag megszüntette a vagyonosodási vizsgálatokat. Idén mindössze egy ilyen ügy indult, tavaly ezer fölött volt az esetek száma.

Egy gyermek annál is borzasztóbb dolgot állíthat, mint amit valóban átélt – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kitanics Márk, a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás nyomán indult eljárás első igazságügyi pszichológusa, akiről a másodfokon eljáró bíró azt mondta, hogy korábban kiabált az egyik gyerekkel. Kitanics Márk a lapnak nyilatkozva mindezt cáfolta.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy három évvel a Rio de Janeiro-i ifjúsági világtalálkozó után idén Krakkóban találkoznak a katolikus fiatalok. A rendezvényre négy-ötezer magyar ajkú zarándokot várnak, akiket nyolc püspök kísér majd el az útra.

Anyagi problémák miatt elhúzódnak a tárgyalások a Népszava eladásáról – közölte a Népszabadság. A lap megjelenését támogatók rendezett tulajdonviszonyok esetén csökkentik az eddig évi 120 millió forintos szponzorációt, a vevőjelölt, a Geomédia viszont úgy látja, enélkül nem tudja rentábilissá tenni az újságot. A népszava iránt a Brit Media is érdeklődik, amely a Klubrádió és a 168 óra tulajdonosa.

Átláthatóbbá és nyomon követhetővé válik jövőre a rövid és hosszú távra szóló lakásbérbeadással foglalkozó ingatlantulajdonosok tevékenysége - írja a Magyar Idők a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosára hivatkozva. Az elképzelések szerint a jövő évtől egy-egy ingatlantulajdonos egyszerre három bérbeadásra szánt ingatlannal, adószám kiváltásával regisztrálhat majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál külön e célból vezetett nyilvántartásba.

A Magyar Nemzet szerint teljesen leapadtak a gáztartalékok a fűtési idény végére. Már kevesebb mint 200 millió köbméter gáz van az összesen 4,3 milliárd köbméterkapacitású, állami kézben lévő kereskedelmi földgáztárolókban. Idén először az állami tulajdonú Főgáz Zrt.-nek kell feltöltenie a készleteket, miután ősztől egyedül ez a cég szolgálja ki a hazai háztartásokat.

A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy Kaliforniában 5,3 millió dollárt osztanak szét az állam városai között, hogy a pénzből használt autógumik újrahasznosításából készült aszfaltból építsenek utakat. Az új utak nem csak arra jók, hogy eltüntessék a felhalmozott gumihegyeket, hanem tartósabbak és a tapadásuk is jobb, mint a hagyományos aszfaltburkolatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×