eur:
388.43
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Benkő Tibor: hatezer katona védheti a román határt

Benkő Tibor: hatezer katona védheti a román határt

A Magyar Honvédség mintegy hatezer katonája készen áll arra, hogy ha ilyen döntés születik, tovább építse, majd védje kelet felől az ideiglenes határzárat - mondta az InfoRádiónak Benkő Tibor vezérezredes.

„Tavaly július óta elsősorban az volt a feladat, hogy ideiglenes, biztonsági határzárat építsenek ki a terepviszonyoknak megfelelően. Van, ahol háromsoros ideiglenes, biztonsági határzárat, máshol pedig gyors-telepítésű drótakadályokat építettek. A zöldhatárok zárása után a rendőri erők segítésével, elsősorban járőrözési feladatok ellátásával vesz részt a honvédség. Második helyre került az ideiglenes, biztonsági határzár kiegészítése, megerősítése, illetve a helyzettől függően a román határ melletti biztonsági határzár kiépítése” - mondta el a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

Benkő Tibor hozzátette: „a Magyar Honvédség részt vesz az információgyűjtésben, a légi és földi felderítésben is, ennek része a mélységi ellenőrzés is.”

„Ha lesz döntés a kerítés továbbépítéséről, a honvédség készen áll a biztonsági határzár megépítésére, majd annak élőerős védelmére is, úgy, hogy közben a déli határszakaszon szolgálatot teljesítők létszámát nem csökkentjük. Úgy számoltuk, hatezer főt tudunk átcsoportosítani ezen a feladatok ellátására, úgy, hogy a többi munkánkat is folytatjuk tovább. Hadgyakorlatot a határvédelem miatt elhalasztani nem kellett, a tervezetteket végrehajtjuk, hiszen ezek szolgálják a magyar katonák felkészítésének alapját. Nem szenvedhet csorbát a katonák felkészítése. Mielőtt valakit misszióba küldünk, a feladatspecifikus felkészítését rendben, körültekintően, teljes körűen elvégezzük” - emelte ki a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

„Amikor tehetem, szívesen megyek a déli határra és találkozom a katonákkal, jóleső érzés látni, hogy bár fáradtak, elszántak, eltökéltek és a feladataikat becsületesen teljesítik” - hangsúlyozta Benkő Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×