eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Boltzáron túli határozatok az Országgyűlésben

A vasárnapi boltzár visszavonása mellett az Országgyűlés hozzájárult a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításához és a magyar-szlovén határ minimális módosításához.

Az Országgyűlés 123 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 45 tartózkodás mellett hozzájárult a Budapest-Belgrád vasútvonal modernizálásához, amely a kormány várakozásai szerint három és fél órára csökkentheti a két város közötti út idejét. A vonal magyarországi szakaszának újjáépítése várhatóan 472 milliárd forintba kerül, amelyet a Pekingben tavaly november 24-én aláírt kínai-magyar kétoldalú egyezmény értelmében 85 százalékban kínai hitelből finanszíroznak.

A Ház folytatta az Magyar Fejlesztési Bank portfóliótisztítását, így az MFB-től a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz helyezte a végelszámolásra váró Hungarofest Rendezvényszervező tulajdonosi jogait. A korábban az állami emléknapok és a nemzeti ünnepek lebonyolítását végző cég feladatait a Honvédelmi Minisztérium vette át a tavalyi évtől.

Emellett a képviselők lehetővé tették, hogy a felsőoktatásban tanulók az iskolaszövetkezetek által szervezett diákmunkában is megszerezhessék a diplomájukhoz szükséges szakmai gyakorlatot.

A képviselők 120 igen szavazattal, 30 nem ellenében és 25 tartózkodás mellett fogadták el, hogy a szociális ellátásokat ne csak az ügyfél rosszhiszeműsége, hanem más jogosulatlanság miatt is vissza lehessen követelni, továbbá 169 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett ratifikálták azt a nemzetközi egyezményt, amely a Lendva-patak vízgazdálkodási szabályozása miatt minimálisan változtat a két ország közötti határon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×