eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vasárnapi boltzár, offshore-ügyek, pedagógussztrájk – a nap hírei

Támogatja a Fidesz-frakció a kormány kezdeményezését a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály visszavonására. Nyomozócsoportok alakulnak a rendőrségen, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál az offshore ügyek felderítéséért - közölte a miniszterelnök. Továbbra sincs megegyezés az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól a sztrájkbizottság és a kormány között.

Támogatja a Fidesz-frakció a kormány kezdeményezését a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály visszavonására – közölte a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője. Kósa Lajos elmondta: az országgyűlés holnap (kedd) kivételes eljárásban szavazhat az előterjesztésről.

A kormány által beterjesztett formában fogadta el a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály visszavonását célzó javaslatot az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. A testületben csak a pótlékok növelésének lehetőségéről alakult ki éles vita.

Nyomozócsoportok alakulnak a rendőrségen, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál az offshore ügyek felderítéséért - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta: a csoportok feladata az lesz, hogy egyenként nézzék át a nemzetközi forrásokból felszínre került offshore-ügyek magyar vonatkozásait.

Továbbra sincs megegyezés az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól a sztrájkbizottság és a kormány között. A pedagógus sztrájkbizottság javaslatára a kormány kedd délelőtt 10 óráig válaszol.

Az MSZP továbbra sem hajlandó részt venni a honvédelmi tárca terrorveszély-helyezettel összefüggő egyeztetésein - erősítette meg az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke. Molnár Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett arra: pártja amiatt maradt távol az alaptörvény módosításról tartott egyeztetésen, mert a minisztérium szinte változtatás nélkül a sokat bírált januári javaslatát küldte meg a résztvevőknek.

A Kúria és az Alkotmánybíróság döntésének eleget téve, elsőként a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló MNB-alapítvány tette közzé költéseit. Az Animae eddig 60 milliárd 100 millió forint pénzbeli vagyont kapott. A Magyar Nemzeti Bank további 5 alapítványa egyelőre adós a támogatotti listákkal, csak a vagyonelemek összetételét és az aktuális vagyoni helyzetet tette közzé.

A következő években tízezerrel is nőhet a bölcsődei helyek száma - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin elmondta: a 2014 és 20 közötti uniós fejlesztési ciklusban a kormány 100 milliárd forintot fordít újabb bölcsődei és óvodai helyek létesítésére, az intézmények fejlesztésére és eszközbeszerzésekre.

Hargitay Andrást nevezte ki az úszóválogatott szövetségi kapitányává az úszószövetség. A 60 éves szakember Kiss László helyét veszi át az úszóválogatott élén. A 75 éves szakember csütörtökön mondott le szövetségi kapitányi tisztségéről. Közben elrendelte a Kiss László-ítélet iratainak átmeneti zárolását a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Péterfalvi Attila elnök az esetleges további jogsérelem megakadályozásáért döntött erről.

Az eddiginél összetettebb feladatnak tartják megszabadítani a világot az atomfegyverektől a G7-ek külügyminiszterei. A tárcavezetők hirosimai megbeszélésükről kiadott nyilatkozatukban elsősorban Észak-Korea ismétlődő provokációit, valamint a szíriai és az ukrajnai biztonsági környezet romlását okolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×