eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Miről tárgyalnak a héten a parlamentben?

Ezen a héten három nap, valamint jövő héten hétfőn tart plenáris ülést az Országgyűlés.

Az Országgyűlés plenáris ülése ma 13 órakor a napirend előtti kérdésekkel kezdődik, majd az interpellációkkal és az azonnali kérdésekkel folytatódik.

Utána a képviselők tárgyalnak a Magyar Fejlesztési Bankról, a szövetkezetekről és a megváltozott munkaképességűek ellátásáról szóló törvények módosításáról.

Az LMP megpróbálja felvetetni a tárgysorozatba a hajléktalanok rendőri vegzálását megszüntető javaslatát, az MSZP pedig ugyanerre tesz kísérletet a szabad véleménynyilvánítás és a könnyebben megszervezhető népszavazás érdekében.

A törvényhozás holnap megemlékezik a Felvidékről kitelepítettekről, majd a napirend előtti felszólalásokat követően kétoldalú egyezményeket hirdet ki és megszavazza az előbb említett jogszabály-változásokat.

Napirendre kerül az a javaslat is, ami létrehozza az állami projektértékelők körét.

Szó lesz még az Országgyűlésben a könyvvizsgálói kamaráról, a vízgazdálkodásról, a bürokráciacsökkentésről, a népszavazásról, a postáról, a víziközmű-szolgáltatásról és a hulladékgazdálkodásról is.

Jövő héten hétfőn is lesz egy plenáris ülés. Akkor napirend előtti felszólalásokat, kérdéseket, azonnali kérdéseket, és rájuk adott válaszokat hallgatnak meg a képviselők. Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már most megkezdi a válaszadást a Jobbik obstrukciós szándékkal feltett ötven kérdésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×