eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Drága a mobilozás Magyarországon - lapszemle

Elbocsátással fenyegetik azokat a nővéreket, ápolókat, akik jelzik, hogy részt vennének azokon a fórumokon, ahol Sándor Mária szólal fel – ezt maga a fekete ruhás ápoló nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. Csukás István nyolcvanéves, alakjai nélkül szomorúbb és szürkébb lenne az ország - közli a Népszabadság honlapja.

Csukás István nyolcvanéves, alakjai nélkül szomorúbb és szürkébb lenne az ország - közli a Népszabadság honlapja. Ugyanis szinte lehetetlen olyat találni, akinek Süsü, Pom Pom, Gombóc Artúr vagy Mirr Murr neve nem mond semmit. Az írót kedden köszöntötte a Magyar Írószövetség, nemrég köszöntötték a Petőfi Irodalmi Múzeumban, majd hamarosan a Művészetek Palotájában is megünneplik.

Április második felében hirdeti ki a kabinet az autóbuszos helyközi személyszállítási tendert - írja a Magyar Nemzet. December 31-e után ugyanis már nem hosszabbíthatók meg a Volán-társaságok jogutódjaként létrejött közlekedési központokkal megkötött közszolgáltatási szerződések, így a jövő évtől ténykedő új szolgáltatókat pályázati úton kell kiválasztani.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy milliárdokat költ az Országos Bírósági Hivatal minden évben a régi, ítélkezési célra használt épületek korszerűsítésére szerte az országban. Az állam pedig a Budapest Környéki Törvényszék számára biztosított új épületet Hungária körúton álló M3-as irodakomplexum megvásárlásával – tudta meg a lap Handó Tündétől, az Országos Bírósági Hivatal elnökétől.

A Magyar Idők szerint Magyarországon drága a mobilozás. Ugyanis míg a szomszédos országokban ingyenes külföldre irányuló hívást, illetve korlátlan belföldi beszélgetést és SMS-t kínálnak a távközlési szolgáltatók akár pár ezer forintnak megfelelő havi előfizetésért, addig Magyarországon továbbra is sokat kell fizetni az "ingyen percekért".

Elbocsátással fenyegetik azokat a nővéreket, ápolókat, akik jelzik, hogy részt vennének azokon a fórumokon, ahol Sándor Mária szólal fel – ezt maga a fekete ruhás ápoló nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. Az egészségügyi tiltakozások egyik vezéralakja kifejtette, még egyszer megpróbálja cselekvésre bírni az ágazat szereplőit, ha nem sikerül, nem küzd tovább. Úgy véli, azonnali béremelés kellene, különben csak az kap majd megfelelő ellátást, aki fizet érte.

A Népszabadság honlapján arról olvashatnak, hogy eddig a nyakunkat behúzva várhattuk minden egyes rakétakilövés után, hogy az egyszer használatos rakéták maradványai visszapotyognak a fejünkre vagy elégnek a légkörben. Az újrahasznosítható űreszközöktől azonban megoldást remélhetünk, sőt, e korszerűbb eszközök egyszersmind az olcsó kereskedelmi űrutazás alapjait is megteremthetik.

A portfolio-n arról olvashatnak, hogy bár az elmúlt időszakban jelentős áremelkedésnek lehettünk tanúi a budapesti lakáspiacon, a magyar főváros még így is a legolcsóbbak közé tartozik Európában. Ezúttal a portál Budapestet nem a szomszédos országok fővárosaival, hanem a becslések szerinti második legnagyobb magyar lakossággal rendelkező várossal, Londonnal hasonlította össze.

A napi.hu-n az egészségügyi ellátórendszert működtető Országos Egészségbiztosítási Pénztár megszüntetéséről, illetve az intézkedés hatásairól olvashatnak. Bővebben a lépésről 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A pénzcentrum.hu-n képsorozaton tekinthetik meg, miként fest ma a – korábban a magyarok által is kedvelt – egyiptomi Sarm el-Sejk. Ugyan a napfény megmaradt, azonban a nyaralóhely kong az ürességtől amióta kiderült: egy helyi biztonsági alkalmazott a felelős az ott végrehajtott terrorakcióért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×