eur:
379.07
usd:
348.71
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Ismét igényelhető a szakorvosi támogatás

A szakvizsga megszerzése után legfeljebb 5 évig bruttó 151.000 forintot kaphat az az orvos, aki Rezidens Támogatási Program Ösztöndíjaiban részesült, vagy az első szakorvosi, vagy kórházi-klinikai szakgyógyszerészi szakvizsgáját 2015. augusztus 31-e után szerezte meg - tájékoztatott az egészségügyért felelő államtitkárság.

A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleményében.

"A szakorvosok támogatása érdekében 2016-tól új támogatási forma került bevezetésre, melynek lényege, hogy a szakvizsga megszerzését követően a frissen szakvizsgázott orvosok legfeljebb 5 évig bruttó 151.000 Ft támogatásban részesülhetnek. A szakorvosok támogatására - a szakvizsga megszerzését követő öt évig az szerezhet jogosultságot, aki a Rezidens Támogatási Program Ösztöndíjaiban részesült, vagy nem részesült ugyan az ösztöndíjban, de első szakorvosi, vagy kórházi-klinikai szakgyógyszerészi szakvizsgáját 2015. augusztus 31-ét követően szerezte meg. További feltétel, hogy a pályázó a szakvizsga megszerzését követően Magyarországon, közfinanszírozott ellátás keretében teljes munkaidős foglalkoztatás mellett végezzen egészségügyi tevékenységet" - részletezte az államtitkárság.

Közölték: fontos tudni, hogy a támogatás nem automatikus, hanem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) felé külön benyújtott igénylést követően kaphatják meg a jogosultakat foglalkoztató egészségügyi szolgáltatók.

A 2015. december 10-i határidőig benyújtott igénylések alapján már 357-en kapják meg a támogatást. Tekintettel a jelentős számú érintettre és a támogatásra jogosult foglalkoztatotti kör adatainak időközben bekövetkezett változásaira, az OEP lehetőséget biztosít új igénylések leadására a 2016. március 30 – április 20. közötti időszakban - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság. 

Hozzátették: a jogosultsági feltételek fennállása esetén az igénylés visszamenőleges, így a későbbi igényléssel nem éri hátrány a jogosultakat, az öt éves jogosultsági időszak tehát nem fog rövidülni. A visszamenőleges időszakra járó támogatások egy összegben kerülnek kifizetésre.

Azok a szolgáltatók, amelyek még korábban nem nyújtottak be igénylést foglalkoztatottaikra vonatkozóan, előzetes regisztrációt követően pótolhatják azt a fent jelzett időpontig. Az igényléssel már rendelkező szolgáltatók a rendszerbe történő belépést követően módosíthatják a korábban megadott adatokat, illetve új jogosultakat vehetnek fel.

Az igényléssel kapcsolatban további információ az OEP honlapján ( www.oep.hu) található - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 4. 07:38
×
×
×
×