INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

belföld

magyar nyelv

nyelvtanulás

Kik tanulnak meg legkönnyebben magyarul?

InfoRádió

Megtanulható a magyar nyelv - olvasható egy cserediák szervezet felmérésében. Az AFS Nemzetközi Csereprogram nemzeti igazgatója szerint a japán, német és török diákok kifejezetten gyorsan megtanulják a magyar nyelvet.

„Évente 100-120 diák hozzánk az alapítványunkon keresztül, őket kérdeztük meg, mennyire nehéz megtanulni a nyelvünket. A felmérést szeretnénk évente megismételni” - mondta Bangáné Jarecsni Rita.

Amikor a diákok hozzánk érkeznek, egyáltalán nem tudnak magyarul, az első két-három hónapban még kevésbé tudnak bekapcsolódni a tanórákba, decemberben van áttörés, januárban már kommunikálnak, május környékén pedig már nyelvvizsgát is tesznek, a legtöbben közép- vagy felsőfokú magyar nyelvvizsgával mehetnek haza. Vannak persze különbségek az egyes országokból érkező diákok között, a japánok és a németek nagyon szorgalmasak, ezért jól megtanulnak magyarul. A törökök és az olaszok könnyen tanulják a nyelvünket. Az Ázsiából érkező diákok boldogulnak nehezebben – emelte ki az AFS Nemzetközi Csereprogram nemzeti igazgatója.

Bangáné Jarecsni Rita hozzátette, a magyar diákok, attól függően, hogy melyik országba mennek, általában jól megtanulják annak az országnak a nyelvét, ahol eltöltenek egy évet.

Kapcsolódó hang

Megtanulható a magyar nyelv
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018