INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak ma a képviselők

InfoRádió / MTI
Az Országgyűlés mai ülésnapján egyebek mellett tárgyalni kezdi a kormány azon javaslatát, amely kiterjesztené az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést, és kötelező önkormányzati feladattá tenné a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítását.

Az ülésnap reggel 9 órakor, a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartását pontosító előterjesztés általános vitájával kezdődik, ezt két honvédségi tárgyú törvénymódosítás tárgyalása követ.

Ezután kerülhet sorra a kabinet gyermekétkeztetésről szóló javaslata, amely egyebek mellett rögzítené a gyed extra bővítését, és a pedagógus- életpályamodell több bölcsődei nevelőre vonatkozó kiterjesztését is.

Általános vitát tartanak továbbá a kormány legújabb egészségügyi törvénymódosító csomagjáról, amely több más változtatás mellett az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását is érinti.

Utolsóként a kabinet legutóbb benyújtott oktatási javaslatairól mondhatják el véleményüket a képviselők.

Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése hétfőn ér véget, amikor a Jobbik kezdeményezésére a korrupcióról tartanak parlamenti vitanapot.

A címlapról ajánljuk