eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Áder János is részvétét fejezte ki a párizsi merényletsorozat miatt

A köztársasági elnök ezt a levelet küldte el François Hollande-nak:

"Tisztelt Elnök Úr!

Mély megrendüléssel értesültem azokról a brutális merényletekről, melyek során tegnap este száznál is több polgári személy vesztette életét Párizs városában.

Engedje meg, hogy az egész magyar nép nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az ártatlan áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak. Osztozunk fájdalmukban, és szívből együtt érzünk az aljas támadások sebesültjeivel is, akiknek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk.

A megrázó híreket olvasva kötelességemnek tartom, hogy újból megerősítsem: határozottan elítéljük a terrorizmust, és megvetéssel fordulunk el az erőszak valamennyi megszállottjától. Hiszünk abban, hogy az emberi értékek, békés európai civilizációnk védelmében együtt síkra szállva sikerül majd megfékeznünk azokat, akik csak a pusztítást hirdetik, és világszerte oly sok szenvedést okoznak.

E nehéz órák során lélekben valamennyien ott vagyunk Elnök Úrral és a baráti Franciaország népével, amely az értelmetlen és embertelen terror elleni harcát folytatva a továbbiakban is számíthat Magyarország elkötelezettségére és támogatására.

A legmélyebb nagyrabecsüléssel: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×