eur:
393.08
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Országos hálózattá bővíti a Bűvösvölgyet az NMHH

Országos hálózattá bővíti másfél éve működő fővárosi oktatóközpontját, a Hűvösvölgyi úton található Bűvösvölgyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) - közölte a hatóság Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy Debrecenben nyílik meg jövőre az első vidéki médiaértés-oktató központ. A közleményben idézték Karas Monikát, az NMHH elnökét, aki csütörtökön bejelentette: a budapesti Bűvösvölgy sikerére alapozva országszerte hat, azaz három-három megyénként egy-egy vidéki médiaértés-oktató központot tervez megnyitni a hatóság a jövő évtől kezdve fokozatosan. Az NMHH debreceni telephelye után a pécsin lesznek elérhetőek a foglalkozások.

A közlemény szerint a vidéki központok létrehozásának célja, hogy a vidéken élő gyerekek kevesebb idő alatt, kényelmesebben és kisebb szervezési munka árán érhessék el mindazokat a foglalkozásokat, amelyekhez egyébként a budapesti intézménybe kellene elutazniuk. Új elemként hírközlési ismereteiket is bővíthetik majd ezekben a központokban.

A vidéki központok létrehozásával a budapesti egységet tehermentesítik - tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: a Bűvösvölgy "egyedülállóan komplex módon, játékosan és interaktívan tanítja a 9-16 év közötti gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatára".

Az intézmény munkatársai a megnyitás óta 8200 gyereket láttak vendégül, akik közül mintegy kétezren hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek voltak. A Bűvösvölgy az egész országból fogadott iskolai csoportokat, eddig száz településről, a regionális esélyegyenlőséget megtartva.

Kiemelték, hogy a budapesti központ népszerű, amit jól mutat, hogy az előjegyzési lehetőségek hamar betelnek: legutóbb az online jelentkezési felület megnyitásától számított másfél órán belül már nem volt szabad hely a felajánlott következő három hónapra.

Az intézmény nemcsak a gyerekek médiatudatosságát, hanem nevelőik munkáját is fejleszti. Az NMHH a szeptemberben kiadott oktatócsomagjában szakkönyveket, munkafüzeteket, videókat és egy tájékoztató kiadványt is letölthetővé tett, illetve célzott csomagokban nyomtatott formában is eljuttatott minden általános és középiskolába.

A központok működtetésével és a kiadványok megjelentetésével az NMHH arra törekszik, hogy a magyar gyerekek lehetőséget kapjanak a 21. századi modern technológia előnyeinek kihasználására és veszélyeinek elkerülésére, függetlenül attól, hol élnek vagy milyen iskolába járnak - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×