eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Magyar kastélyhotel a világ élvonalában

A világ egyik legjobb luxusszállodájává választották a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállót a World Luxury Hotel and Spa Awards versenyén. A vendégeink általában érzik és keresik azokat a finomságokat, amit egy kastélyszálloda nyújthat - mondta az InfoRádiónak Gulyás Eszter, az intézmény menedzsere, a közelmúltban lett a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke.

Számtalan kategória volt, a párizsi Plaza Athénée például a legjobb lakosztály díjat kapta meg. Az indonéz szigetvilágból a resort-okat, spa-kat díjazták elsősorban, mert ők abban erősek, de butikhotelek is kaptak díjat - számolt be Gulyás Eszter.

A menedzser elmondta: "luxury wedding destination" kategóriában nyertünk, ami azt jelenti, hogy az egyik legjobb esküvői helyszín vagyunk. A díjat elsősorban a vendégek visszajelzései alapján ítélik oda, de van egy szakmai zsűri is. A kettő eredményét összesítve döntik el, hogy ki az, aki az adott évben megérdemli ezt a kitüntető címet.

Luxus lehet az, ami kiszakít a mindennapokból, afelett van, amit a hétköznapokban megélünk, több, mint amit otthon kapunk. Amikor az emberek elutaznak, egy álmot vásárolnak - összegezte a luxus és a vendéglátás lényegét - fogalmazott a szövetség elnöke.

Van igény a luxusra, bár nyilván egy szűkebb réteget szólítunk meg. Arra, hogy valaki eljöjjön egy kastélyszállodába, a szó legjobb értelmében véve meg kell érni. Ez ugyanis nem egy divatos, nem egy trendi hely. A vendégeink általában érzik és keresik azokat a finomságokat, amit mondjuk egy kastélyszálloda nyújthat - azzal a nyugalommal, miliővel, parkkal, hangulattal, amivel mondjuk nem rendelkezik egy újonnan épült szálloda. Az emberek nálunk magukba szívják a falakból a történelmet - mondta Gulyás Eszter.

A vendég kérése - amennyiben nem irreális - prioritást élvez. Az íratlan szabály pedig a diszkréció: mi nem látunk, nem hallunk, nem beszélünk. Ami egy szállodában történik, az ott is marad - emelte ki a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×