eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Mennyiért válthatjuk meg az időskori biztonságot? - hetilapszemle

A magyar baloldal helyzetéről, valamint az időskori biztonságról is olvashatnak a most megjelent hetilapokban.

A Heti Válasz több összeállításában a magyar baloldal lehetséges jövőjével foglalkozik. Egyik írásuk szerint a 2018-as felfrissülésének esélyét jelentő előválasztást a napokban temeti el az egymást minden más ügyben maró Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció. Az MSZP és a DK inkább a régi rend szerint, pártok közötti megállapodásokkal rendezné az indulást. Friss pamfletjében Gyurcsány Ferenc egy mondatot sem veszteget az előválasztásra, ellenben ismét javasolta egy nagy baloldali gyűjtőpárt létrehozását - és már arról sem ejt szót, hogy azt "terhelt múltja" miatt nem neki kellene vezetnie.

A Figyelő a jelenlegi aktív korúak jövőbeni nyugellátásáról ír Spórolás vagy ingyenkonyha címmel. Ebből megtudhatják, hogy a 2011 után születettek közül minden harmadik embernek jó esélye van arra, hogy megélje a 100. életévét. A mostani évszázad közepére azonban az aktívak számához mérve megduplázódik a nyugdíjasok száma. A lap az egyik biztosító adatait idézve azt közli: a jelenlegi nyugdíjjal úgy lehet majd versenyképes pénzt kapni, ha már most félreteszünk havonta. A mai 50 évesnek nagyjából 13 ezer forintot, a negyveneseknek 12.500-at. A harmincasok még ennél is alacsonyabb összeggel, 9700-al válthatják meg az időskori biztonságot, míg a húszas éveikben járók havi 7200 forintból tüntethetnék el a várható veszteséget.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×