eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a török kormányfőnek

Orbán Viktor miniszterelnök együttérzését fejezte ki Ahmet Davutoglu török kormányfőnek a szombati ankarai terrortámadás miatt.

A magyar miniszterelnök azt írta: mély megrendüléssel értesült a kegyetlen terrortámadásról, amely Ankarában csaknem száz ártatlan emberéletet követelt.

"Kérem, engedje meg, hogy együttérzésemet fejezzem ki Önnek és a török nemzetnek a gyász óráiban. Osztozunk az elhunytak hozzátartozóinak fájdalmában, gyors felépülést kívánunk a sérülteknek" - fogalmazott Orbán Viktor a levélben, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez.

Orbán Viktor ugyanakkor kijelentette: ez a szörnyű tragédia "nem törheti meg elkötelezettségünket a nemzetközi terrorellenes összefogás mellett. Biztosíthatom, hogy Törökország továbbra is számíthat Magyarország támogatására a terrorizmussal szemben folytatott küzdelemben."

Szombat délelőtt kettős robbantásos merényletet követtek el Ankara központjában. Helyi idő szerint tíz óra után, pár másodperces különbséggel két pokolgép robbant a belvárosban, ahol százak gyülekeztek béketüntetésre a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására. A békés felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítására szólítson fel.

A török egészségügyi miniszter közölte, hogy a támadásban 86 ember vesztette életét, 186-an pedig megsebesültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×