INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Soros támogatja a bevándorlást - hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
A Heti válasz arról ír, hogy Soros György magyar származású amerikai milliárdos nyíltan támogatja és ösztönzi a bevándorlást, míg a Figyelő a menekültkérdés becsülhető gazdasági hatásait elemzi egy kölni tanulmány alapján.

A Heti válaszban arról olvashatnak, hogy lehet kapcsolódásokat találni Soros György alapítványa és a migránsokat útikönyvvel segítő szervezet között, de az igazi rokonság eszmei: a mozgalmár-aktivista világ rávetette magát a bevándorlás támogatására.

Míg Orbán Viktor miniszterelnök célja éppen a vándorlás megállítása, Soros György koncepciója az emberi jogokat állítja előtérbe, ebből pedig a migráció támogatása következik. Az amerikai-magyar milliárdos alapvetésnek tekinti, hogy az EU-nak évente be kellene fogadnia egymillió menekültet. Mindegyikük évi 15 ezer eurónyi támogatást kapna két évig, ezt uniós kötvénykibocsátásból fedeznék, és minden menekült ott telepedhetne le, ahol akar.

A Figyelő cikke szerint az EU-ban Magyarországon lehet a legkedvezőtlenebb a demográfiai helyzet 2035-re, a legjobban itt zsugorodhat a lakosság, ráadásul a 15 év alatti gyerekek és a 65 év felettiek aránya is itt lehet a legrosszabb.

A Kölni Gazdaságkutató Intézet számítása szerint egy diplomás diák képzése az általános iskolától kezdve 118 ezer euró, és nagyságrendileg hasonló lehet a szociális és egészségügyi kiadások összege. Ha azonban egy fiatal mérnök, informatikus vagy orvos érkezik, az óriási nyereség. Ha nem jönne 2060-ig senki Németországba, akkor 57 millióra csökkenne a 81 milliós lakosság, de kétmillióval még évi 300 ezer bevándorló mellett is apadna a népesség, így már könnyebb megérteni, hogy az ország miért hajlandó évi több százezer migránst befogadni - írja a Figyelő.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk