eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Még mindig nem újul a 3-as metró - lapszemle

A Népszabadság szerint még mindig nem kezdődött meg a hármas metró kocsijainak felújítása, holott két hónapja aláírták a szerződést. A Magyar Időknek interjút adott a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, aki támogatná a megye különválását Budapesttől.

A Népszabadság szerint még mindig nem kezdődött meg a hármas metró kocsijainak felújítása, holott két hónapja aláírták a szerződést. Azóta már többször le kellett állítani a földalattit, mert füstöltek az elektromos kábelek.

A Magyar Nemzet a lapról elnevezett rendezvényről közöl összeállítást. A jobbikos Vona Gábor és az LMP-s Schiffer András két órán keresztül ütköztették álláspontjaikat és egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kormány egyfajta mentőövet kapott a migrációs válsággal. A radiálisok vezetője szerint a kabinetnek érdeke lesz egy új válság, míg a zöldpárt társelnöke úgy véli, az orbáni politikában benne van a káoszteremtés.

A Magyar Időknek interjút adott a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, aki támogatná a megye különválását Budapesttől. Tarnai Richárd arról is beszélt, hogy szerinte az okmányirodák és a kormányablakok hálózatával sikerült közelebb vinni az ügyek intézését a polgárokhoz.

Az Index.hu összeállításából kiderül: nem volt nagy mozgás idén a pilótapiacon, hét neves istálló már három hónappal a szezon vége előtt megtalálta jövő évi pilótáit a Formula 1-ben, a héten a McLaren is véglegesítette Buttont. Csakhogy egy ügyes versenyző meglepő húzása miatt újraindulhatnak a találgatások.

A Magyar Idők a leendő egészségügyi államtitkárra készített interjút, aki szerint a valós igényekhez kell igazítani az egészségügyet, ugyanis az ellátások igénybevétele jelenleg nem a lakossági szükségleteket, hanem az intézményrendszer érdekeit tükrözi. Ónodi-Szűcs Zoltán a lapnak adott interjújában azt mondta, a kormány minden ésszerű támogatást megad, hogy a valós igényekhez igazítsák az egészségügyet.

A Népszabadságnak nyilatkozott Kodályné Péczely Sarolta, aki hisz férje módszerének stabilitásában. A Kodály-módszer mozgásközpontúságára céloz Vígh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, amikor azt magyarázza, hogy a zeneoktatás sokkal egészségesebb és teljesebb embert nevel.

A Magyar Nemzet beszámolója alapján idén nyáron soha nem látott forgalom volt a strandokon. A Balatonnál és a fürdőkben egyaránt csúcsbevételeknek örülhettek. A Magyar Fürdőszövetség előzetes adatai szerint több létesítményben harmadával nőtt a látogatók száma.

A Népszabadság szerint alaposan felkavarta a kiskereskedelemben az állóvizet az Auchan: a lánc 4200 munkavállalót érintő, 10 százalékos, 1,2 milliárd forintot kóstáló bérfejlesztésről állapodott meg a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. A lap azt írja, ezután a versenytársak immár csak ideig-óráig odázhatják a bérfejlesztést.

A Napi.hu összeállításából megtudhatják: ha nem bővül jelentősen a világon a kávétermesztés, akkor egy évtized múlva olyan hiány alakulhat ki a fekete ital alapanyagának piacán, ami az égbe lökheti a reggeli frissítő árát. Már a mostani ellátást is veszélyezteti a kereslet és a kínálat megbillent egyensúlya.

A Portfolio A Tesla Magyarországon építhet autógyárat, ha végre cselekszünk! címmel közöl írást, ugyanis a Tesla vezére néhány nappal ezelőtt megnyitotta első európai autógyárukat Hollandiában. Az eseményen elárulta, akár már jövőre megkezdhetik a keresést annak érdekében, hogy új gyáraknak találjanak alkalmas helyszínt Európában.

A Magyar Nemzet szerint a magyar gyártókat is érinti a globális vezető szerepet betöltő söripari vállalatok küszöbönálló egyesülése, hiszen a Dreher anyavállalat, a SAB-Millert vásárolná fel a Borsodit korábban tulajdonló AB inBev. Ez a tranzakció azonban egyik magyarországi sörgyár működését sem sodorja veszélybe.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×