INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Tovább szépült a Városliget

Infostart / InfoRádió
Folytatódik a Városliget zöldfelületeinek újjáélesztése, idén aszfaltozást, burkolatpótlást, lépcsőjavítást végeztek a szakemberek, de bővítették a játszóteret, új növényeket ültettek, és telepítették a régóta hiányolt szökőkutat korszerű víz levegőztető rendszerrel - mondta az InfoRádióban Nagy Dénes, a Főkert Zrt. zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

"A Városliget Felső-tó környezetében sok összetöredezett burkolat volt, itt csináltunk aszfaltfelületeket könnyebbé téve a parklátogatók életét. A Széchenyi-fürdő felé haladva egy sakkasztalokkal pihenőrész volt, amelynek a burkolatát megújítottuk egy korszerű vízáteresztő, műgyantás burkolattal. A Felső-tó partján volt egy szép terméskő lépcső, amit sokan használtak leülésre, találkozási pontként, annak ellenére, hogy szinte alig volt rajta burkolat. Egy olasz travertin mészkő burkolatot kapott, így most újra kényelmesen és balesetveszély-mentesen lehet ülni és nézelődni a tó partján. Annál is inkább, hiszen a Felső-tóba került egy úszó szökőkút és egy tólevegőztető" - hangsúlyozta a Főkert Zrt. zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

Nagy Dénes elmondta: "tavaly 88, idén több mint 40 kutyaürülékgyűjtő-edényt helyeztünk ki a park területére. Konzultáltunk a helyi kutyások meghatározó vonalával, hogy hol kívánatos ezeket elhelyezni, így talán azok is használják, akik nem tartoznak a kulturált kutyatartók közé. Parki szemetest sokat helyeztünk ki, hogy a lakosság se kerüljön bajba, próbáltunk nagyobb űrtartalmú kukákat kitenni, reméljük, hogy ez a látogatók örömére szolgál."

A témáról bővebben hallhat az InfoRádió Barangoló című műsoráan, ha ide kattint.

Hanganyag: Gál Ildikó


A címlapról ajánljuk