INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Elhárították a problémát, újra működik a parkolási rendszer Óbudán

Infostart / InfoRádió
Technikai problémák miatt a ma reggeli órákban nem lehetett Óbuda Kártyával parkolást indítani a fizető övezetekben. A reggeli órákban kiszabott bírságokat ezért törölték - közölte

Informatikai probléma okozta a belső-óbudai fizetőparkolás ma reggeli működési zavarait, Óbuda Kártyával ezért nem lehetett kedvezményes parkolást indítani. A városkártyával indított tranzakciók ráadásul működési problémákat okoztak a parkolóautomatáknál is, így érmével sem lehetett jegyet vásárolni. A szakemberek már elhárították a hibás működést okozó informatikai zavart, a rendszer 11:30-óta hiba nélkül üzemel a 4-es és az 5-ös zónában is.

A hibás működés miatt többen nem tudtak parkolójegyet vásárolni vagy Óbuda Kártyával kedvezményes parkolást indítani, voltak, akik ezért bírságot is kaptak. A hiba észlelését követően a bírságolást azonnal leállították, és a mai napon az összes délelőtti, azaz a reggel 8 és 11:30 óra között kiszabott bírságokat központilag törölték. A büntetést kapott autósoknak semmi teendőjük nincs, a csekkeket természetesen nem kell befizetni.

A címlapról ajánljuk