eur:
389.4
usd:
361.4
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Komfortosabb környezetben fogadják a kismamákat a Margit kórházban

Megújult a budapesti Szent Margit kórház terhesgondozója. A részleg új burkolatokat és műszereket kapott. Badacsonyi Szabolcs megbízott főigazgató az InfoRádióban elmondta: a rekonstrukció nyolc millió forintba került.

A több mint nyolc millió forintos költségvetésből a III. kerületi önkormányzat öt millió forintot biztosított, de a szülészeti osztály mellett működő alapítvány és a kórház is hozzájárult, hogy be tudják fejezni a beruházást.

Badacsonyi Szabolcs az InfoRádióban elmondta: a terhesgondozó egy 25 éve működő részlege a kórháznak, de az elmúlt évtizedek alatt nagyon keveset fordítottak rá, lepusztult állapotban volt, nem lehetett tovább halogatni a beruházást.

Mind a szociális mind a vizsgálóhelyiségeket teljesen fel kellett újítani, a burkolatokat, szanitereket ki kellett cserélni. A megbízott főigazgató úgy fogalmazott: "a felújítás arról szólt, hogy komfortosabb, megfelelő színvonalú körülmények között tudjuk a várandós kismamákat fogadni."

Az alapítvány jóvoltából CTG berendezések is kerültek a terhesgondozóba, annak érdekében, hogy a 36. héttől szorosan tudják felügyelni a kismamákat - tette hozzá Badacsonyi Szabolcs.

A budapesti Szent Margit kórház terhesgondozójában évente 10-12 ezer várandóst látnak el.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×