eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Büntetőpontok miatt fejlesztik az Ügyfélkaput?

Nagy az érdeklődés a büntetőpontok miatt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál, ezért azt tervezik, hogy az Ügyfélkapu rendszerén keresztül is lekérdezhető lesz a büntetőpontok száma - tudta meg az InfoRádió.

Több fővárosi útvonalon is felújítás történt az utóbbi időben. Sok helyen megváltozott forgalmi rendre kell számítani az autósoknak. Érdemes figyelni mert a rendőrség nemcsak pénzbírságot szabhat ki, hanem büntetőpont is járhat a szabálytalanságért.

2001. január 1-jén vezették be Magyarországon a járművezetők előéleti pontrendszerét. Viszonylag nagyszámú büntetőpontot kaphat a járművezetője közlekedési bűncselekmények kapcsán és segítségnyújtás elmulasztása miatt. Például szándékosság esetén akár 11 míg gondatlanságból elkövetett bűncselekménynél 9 pontot is kiszabhat a hatóság. Ha valaki előéleti pontot kap arról a hatóság mindig küld tájékoztatót - tudtuk meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Ha a járművezető nyilvántartott pontjainak száma elérte vagy meghaladta a 18-at, akkor a hatóság visszavonja a járművezető jogosítványát. A sofőrnek pedig utánképzésen kell részt vennie. A járművezető önkéntes utánképzéssel is csökkentheti nyilvántartott pontjainak számát. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala értesíti a gépjárművezetőt ha elérte a 13 pontot. De akit érdekel, hogy hány büntetőpontja van, enélkül is megtudhatja a hivataltól .Ezt kérheti e-mailen, faxon és postai úton is néhány adat megadásával. A hivatal 30 nap alatt válaszol a megkeresésre.

A hivatal egyébként havonta több mint 100 ilyen jellegű megkeresést kap. Az InfoRádió úgy értesült, hogy ezért a hivatal szeretné elérni, hogy az Ügyfélkapun keresztül is lekérdezhető legyen a büntetőpontok száma.

Információnk szerint a technikai háttér kidolgozása már folyamatban van, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a munkák meddig tartanak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×