eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Átlépte az ötszázalékos küszöböt az LMP

A szavazatok 79,83 százalékos feldolgozottságánál a Lehet Más a Politika átlépte az ötszázalékos parlamenti küszöböt a vasárnapi országgyűlési választáson.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint több mint 80 százalékos feldolgozottságnál az LMP társelnökei: Schiffer András és Szél Bernadett valamint Ikotity István, Sallai Róbert Benedek és Schmuck Erzsébet szerezhetnek parlamenti mandátumot.

Ezzel a 199 országgyűlési helyből 133 jut a Fidesz-KDNP-nek. Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP 37, a Jobbik 24 képviselőt delegálhat a parlamentbe. A Fidesz-KDNP 133 képviselője azt jelenti, hogy a koalíció ismét kétharmadot szerzett az Országgyűlésben.

A legfrissebb adatok szerint 9 fővárosi és egy Csongrád megyei választókerületben vezet a baloldal, az ország 96 választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak az első helyen.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 18 fővárosi választókerület közül kilencben az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP közös jelöltje vezet. Első helyen áll jelenleg a III. kerületben Kiss László, a IV. kerületben Kiss Péter, a VII. kerületben Oláh Lajos, a X. kerületben Burány Sándor, a XIII. kerületben Hiszékeny Dezső, a XIV. kerületben Tóth Csaba János, a XVIII. kerületben Kunhalmi Ágnes, a XX. kerületben Hiller István és a XXI. kerületben Szabó Szabolcs.

Ezek mellett ugyancsak a baloldali összefogás közös jelöltje, Szabó Sándor vezet egy Csongrád megyei választókerületben, Szegeden.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×