INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Simon-ügy - Mesterházy levelet írt a nemzetbiztonsági bizottságnak

InfoRádió / MTI
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke nem jelent meg csütörtökön az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának, a Simon-Welsz ügyben indított ténymegállapító vizsgálattal összefüggésben tartott ülésén. Az MSZP elnöke a testületnek levelet írt, amelyet Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke olvasott fel a nyílt ülésen.

A pártelnök azt írta: nem vett részt Simon Gábor C típusú ellenőrzésében, annak adatait nem ismeri. Hozzátette: sem ő, sem az MSZP frakció más tagja nem rendelkezik más ország állampolgárságával, vagy útlevelével.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt mondta: Mesterházy Attila nem mentette ki magát érdemben a bizottsági meghallgatás alól, ezért határozati javaslatot kezdeményezett, melyben rögzítenék, hogy a politikus nem tett eleget a törvényben foglalt megjelenési kötelezettségének. Hozzátette: ezzel az MSZP elnöke szabálysértést követett el.

A csütörtöki ülésre meghívott másik képviselő Rubovszky György, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke megjelent a testület előtt.


A címlapról ajánljuk