eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán Viktor: amelyik szavazat nem erősít, az gyengít

Egy a tábor, egy a zászló, amelyik szavazat nem erősít, az gyengít - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-KDNP győri választási nagygyűlésén csütörtökön.

A miniszterelnök-pártelnök kiemelte: folytatni szeretnék a munkát, amit elkezdtek, és ehhez kérik Magyarország és azon belül Győr polgárainak támogatását. "Nem hozomra kérjük a bizalmat és a támogatást, úgy érezzük, van néhány dolog, amit letettünk az asztalra" - mondta a kormányfő a kisalföldi város megújult Széchenyi terén összegyűlt tömeg előtt.

Összegzése szerint merész négy év van mögöttük, nagy erőkkel kellett tengelyt akasztaniuk, bankokkal, multikkal, brüsszeli birodalmi bürokratákkal. Felidézte: el kellett dönteniük az elején, vajon egy felelősen gondolkodó ország vállal-e ilyen konfliktusokat. Õk azt a bölcsességet követték - folytatta -, hogy nehéz helyzetben a legmerészebb tervek a legbiztonságosabbak.

Rámutatott: miután a csaták többségét sikerrel megvívták, úgy tűnik, ez a taktika bevált. Teremtettek 300 ezer munkahelyet, ami a gazdasági válságot és azt nézve, hogy "a szocialisták eltüntettek 200 ezer munkahelyet", figyelemre méltó. Büszkék lehetnek a rezsicsökkentésre is - tette hozzá. Kitért arra is: a kabinet bevezette a gyermekek után járó adókedvezményt, és bevezették a gyed extrát. Megjegyezte: míg a megelőző nyolc évben elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, a kormány megvédte azok értékét, és még némi emelésre is futotta az ország erejéből.

A baloldali politikai ellenfeleikről azt mondta, hogy csak agresszivitást, fenyegetőzést és átkozódást tudnak ajánlani, csak erről beszélnek. Az ő szenvedélyük a gyűlölködés, "a mi szenvedélyünk pedig Magyarország" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy "a másik irányból is van kihívójuk". Mint mondta, nem kifogásolják a hangütést, ami úgy összegezhető, hogy "ide nekem az oroszlánt is", ugyanakkor a kormányzás komoly dolog, és nem árt, ha az ember előtte letesz valamit az asztalra. Ez nem játék, nem ökölrázás, nem puszta és üres radikalizmus kérdése - mondta. "A tőlünk jobbra lévő párt" programjának legfontosabb pontja az unióból való kilépés - emelte ki, jelezve: "az elzárkózás rossz válasz, mert aki nem ül az asztalnál, az ne csodálkozzon, ha felkerül az étlapra".

Közölte: nem akarják véka alá rejteni, hogy le akarják győzni az ellenfeleiket, ezt azonban a haza javára és üdvére akarják megtenni. Ez egy csata lesz, és bár vannak jelek, amelyek szerint ez sima ügy, de nem az - mondta, kiemelve: "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is". Szólt arról is: a győzelem mértéke sem mindegy, és feltette a kérdést: miért választanának kis jövőt, ha "tágas jövőt is nyithatunk". A választásnak ők az esélyesei, és - utalva a győri kézilabdás lányok sikereire - "az akciót a ziccerig kijátszottuk, de ez még nem gól, ezt még be kell dobni", és akkor meglesz a fényes és nagy győzelem - mondta Orbán Viktor.

Szavai szerint a jövő Győrben épül, és ha az ember a város fejlesztési listáját végigfutja, kedvet kap ahhoz, hogy itt éljen. A kormányfő - aki a választók figyelmébe ajánlotta Kara Ákos és Simon Róbert Balázs kormánypárti jelöltetek - végül köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt négy évben támogatták.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt: az utóbbi négy esztendőben a város Magyarország gazdasági motorja lett, húzva magával a régiót, a környező településeket. Az elmúlt években több tízmilliárd forint érkezett az állami fenntartású intézményekbe, amelyek az emberek mindennapjait, jó közérzetét nagymértékben meghatározzák.

Simon Róbert Balázs alpolgármester kiemelte: négy éve válaszúthoz érkezett az ország; az egyik lehetőség az volt, hogy merjünk kicsik lenni, és játsszunk a túlélésre, az Orbán-kormány viszont tudatosan más utat választott, és a lehetőséget látta meg a válságban. A kormányoldal másik győri jelöltje, Kara Ákos arról számolt be: a térség lakói úgy érzik, "elég volt abból, hogy mindig mindent nulláról kell kezdeni", mert újra jelentkeznek azok, "akik elherdálják a jövőt", a magyar emberek erőfeszítései által teremtett értékeket.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azzal kérte a résztvevőket a két képviselőjelölt támogatására, hogy egyikük előtt sem ismeretlen a kemény munka fogalma, és városházi, illetve megyeházi tevékenységükkel bizonyították, hogy érdemesek a parlamenti megbízatásra.

A tér nagy részét megtöltő tömegben többek között magyar és székely zászlókat, "Április 6 - Szavazz!" és "Fidesz, Ákos" táblákat lehetett látni. Néhányan a jelenlévők közül zöld pólót viseltek, "Menekülttábor ide nem való, tiltakozunk!" felirattal.

A rendezvény a Himnusszal, majd a kormányfő felszólítására a Kossuth-nóta eléneklésével zárult.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×