eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Harminc év után újra megnyílt a Várkert Bazár - a nap hírei

A következő hét évre 140 milliárd forint áll rendelkezésre kifejezetten a startup világ erősítésére. Felújítják a Sibrik Miklós úti felüljárót Budapesten, 2 évig tarthat a munka.

Harminc év után újra megnyílt a Várkert Bazár. A neoreneszánsz épületegyüttes átadásán Orbán Viktor kormányfő hangsúlyozta: újra a főváros büszkesége lesz a létesítmény, amely méltó régi híréhez. A beruházás első üteme az építész, Ybl Miklós 200. születésnapjára készült el és több mint 2000 négyzetméter kiállítási térrel gazdagítja a fővárost - mondta el L. Simon László kormánybiztos. 27 mérnök irányítása mellett naponta 800 ember dolgozott a helyszínen. A második ütemben, augusztus 28-ig befejezik a multifunkcionális rendezvényterem és a mélygarázs munkálatait, valamint a budavári királyi kertek rekonstrukcióját. A beruházás részben az Új Széchenyi Terv 6,7 milliárd forint összegű támogatásával valósult meg.

Május 6-odikán alakulhat meg az új Országgyűlés a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint. Rogán Antal az InfoRádió Aréna című műsorában ezt azzal indokolta, hogy ha sokan megtámadják a választás végeredményét, akkor a jogorvoslati idők elhúzódhatnak az alaptörvényben kijelölt legkésőbbi időpontig. A Fidesz frakcióvezetője a közvélemény-kutatási adatok alapján nem számít szoros versenyre, így arra sem, hogy a jogorvoslati ügyek érdemben befolyásolnák a végeredményt. Az új kormány szerinte május végén, június elején, a kormányprogram parlamenti megtárgyalása és a május 25-ikei európai parlamenti választások után alakulhat meg.

140 milliárd forint áll rendelkezésre kifejezetten a startup világ erősítésére a 2014-20 időszak uniós forrásaiból - mondta az InfoRádiónak a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Cséfalvay Zoltán a Smartmobil 2014 budapesti konferencián hangsúlyozta: adminisztrációs és adóterheket csökkentő csomagokra, és más lépésekre is szükség van, hogy fejlődjön az ágazat, egyebek mellett a rendezvényekre és az oktatásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Az államtitkár szerint a magyar startup-ok a infokommunikációs és a biotechnológiai területeken nagyon jók.

Felújítják a Sibrik Miklós úti felüljárót - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Még ebben a hónapban elkezdődnek a munkálatok Kőbányán, és várhatóan 2016 első felében fejeződnek be, emiatt forgalomkorlátozásokra is számítani kell majd. Kicserélik a híd szerkezeti elemeit, új útpályát építenek, valamint átalakítják a gyalogosjárdát. Az átkelő mindkét oldalán 3,5 méterre szélesített, a közúttal duplasoros szalagkorláttal elválasztott gyalog-kerékpárutat épül.

Megnyitotta a Nógrád megyei Nagyoroszi közelében lévő, felújított Pénzásási Erdei Turistaházat az Ipoly Erdő Zrt. A balassagyarmati székhelyű társaság további három turisztikai létesítményt újított, illetve újít fel az Országos Kék Túra útvonalán, a Bejárható Magyarország kormányzati programmal összhangban. A napokban adták át a Zebegény határában fekvő sátoros táborhelyet, a természetjárók hamarosan újra birtokba vehetik a megújult kútbereki turistaházat a hozzá tartozó sátorhelyekkel, valamint a Kisirtáspusztán épült, ugyancsak felújított turistaházat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×