eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Schiffer: "A miniszterelnök jöjjön ki a napfényre!"

Az LMP társelnöke továbbra is vitára várja a többi párt választási listavezetőjét. Schiffer András az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

A hivatalban lévő miniszterelnököt minden civilizált demokrácia választási kampányában vitában lehet elszámoltatni - fogalmazott a műsorban Schiffer András.

"Elvárható az ilyenkor, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök ne bujkáljon, jöjjön ki a napfényre, adjon számot, érvekkel védje meg, ne ostoba propagandakampányokkal, a saját álláspontját, a kormányának teljesítményét. Belátom, hogy ez Orbán Viktor esetében meglehetősen nehéz."

Schiffer András továbbra is várja, hogy vitázhasson az országos listát állító pártok vezetőivel. Érthetőnek tartja, hogy a szocialista Mesterházy Attila és a jobbikos Vona Gábor a fideszes Orbán Viktorral akar ilyen eszmecserét folytatni.

"Nem vitatom, hogy az elsődleges az, hogy a kormánypárt listavezetőjét hívjuk ki vitára, illetve számoltassuk el. Én minden vitának állok elébe. Az elmúlt hetekben én, és az LMP politikusai, szerte az országban a legkülönbözőbb felállásokban vitatkoztunk rivális pártok politikusaival. Én továbbra is nyitott vagyok bármilyen felállásra, nem félek senkitől. Kétségtelen, hogy a választási kampány finisének az a lényege, hogy a kormánypárt vezetőjét elszámoltatják. Ócska duma, hogy ez már megtörtént a parlamenti vitákban. A kettő nem helyettesíti egymást, és az meglehetősen egyenlőtlen küzdelem is."

Schiffer András ugyanakkor úgy véli, az ellenzéki szerepre készülő politikusok között is van értelme a vitának.

"Teljesen természetes, amit ők reagáltak, hiszen egy valódi vita - ami arról szól, hogy komolyan vesszük az állampolgárokat, és amikor a legintenzívebb az állampolgári figyelem, akkor kitesszük az asztalra, hogy ki mit gondol az ország sorsáról - jelentőségét valóban nagymértékben csökkenti, ha nincs ott a hivatalban lévő miniszterelnök. Ezzel együtt azt gondolom, hogy miután az ellenzéknek is van egy feladata minden demokratikus parlamentben és lesz a következő négy évben is, nem teljesen lényegtelen az sem, ők hogyan tudnak számot adni a teljesítményükről."

Schiffer András hangsúlyozta, indítványozta, hogy a négy parlamenti, mind a százhat egyéni választókerületben jelöltet indító és egyáltalán mérhető támogatottsággal rendelkező párt álljon ki egy négyes vitára.

Az LMP társelnöke megerősítette, pártja azoknak kínál valós alternatívát, akik sem a kormányoldalra, sem a baloldalra nem akarnak szavazni.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×