eur:
394.12
usd:
365.74
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Afrikai méreg végezhetett Welsz Tamással - lapszemle

Az Index arról ír, hogy afrikai méreg végezhetett Welsz Tamással, aki a a Simon-ügy miatt került a hatóságok látókörébe. A portfolio.hu cikke szerint manipulálhatták a devizaárfolyamokat.

A Magyar Nemzet Joseph Daul-lal, az Európai Néppárt elnökével készített exkluzív interjút. A politikus a lapnak úgy nyilatkozott: Orbán Viktor volt az egyetlen olyan miniszterelnök, aki megjelent az Európai Parlamentben, hogy elmondja saját álláspontját. Joseph Daul hozzátette: sem a román, sem a bolgár kormányfőt nem látta még az EP-ben, bár a testület mindkét országgal szemben komoly kritikákat fogalmazott meg.

Az Index arról ír, hogy afrikai méreg végezhetett azzal a Welsz Tamással, aki a közelmúltban a Simon-ügy miatt került a hatóságok látókörébe, egy rendőrautóban lett rosszul és halt meg néhány héttel ezelőtt. A hírportál a Blikkre és a Pestisrácok.hu-ra hivatkozva azt írja: a méreg egzotikus kígyótól vagy póktól származhatott, az orvosszakértő szerint ilyen peptid alapú toxint találtak az elhunyt szervezetében. A hivatalos orvosszakértői jelentés a lap értesülései szerint péntekre várható.

A Népszabadságnak Hende Csaba honvédelmi miniszter nyilatkozott. A tárcavezető szerint megvalósult, vagy részben megvalósulóban van a tárca azon korábbi célkitűzése, hogy a honvédség legyen újra nemzeti intézmény, és mindenki számára legyen világos, hogy a hadsereg a közjót szolgálja, így nagyon fontos szerepet játszik a nemzet életében is. A miniszter úgy fogalmazott: a tartalékosi rendszer kiépítése és üzemeltetése régi adósság volt, de van még mit tenni a rendszer teljes feltöltése érdekében.

A Népszabadság Michael Roth német külügyi államminiszterrel készített interjút, aki szerint megakadályozhatatlan volt a Krím-félsziget annektálása. A politikus szerint önkritikusan el kell ismerni: az Európai Unió nem vette figyelembe, hogy a keleti partnerségben a kelet-európai országoknak tett ajánlat milyen fogadtatásra talál Oroszországnál. Michael Roth az esetleges gazdasági szankciókról úgy nyilatkozott: Oroszország függősége jóval nagyobb az Európai Uniótól, mint fordítva.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: új javítóintézetet épít a kormány Nagykanizsán. A várhatóan év végére elkészülő 105 férőhelyes épületbe elsősorban a dunántúli gyermek- és fiatalkorú bűnözőket helyezik majd el. A cél az, hogy minél kevesebb fiatal kerüljön börtönbe, a javítóintézetek ugyanis nem csak fogva tartják a fiatalokat, de nevelik és képzik is őket.

A pénzcentrum.hu megszerezte a Vidékfejlesztési Minisztérium legújabb, "Borkiválóságok könyve 2014" című kiadványát, amelyben a fehér borok után ezúttal a legjobb magyar vörös- és rozéborokat sorakoztatják fel. A könyvbe nem csak a luxuskategória, hanem az olcsóbb termékek is bekerültek.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: üdítőfogyasztókból ásványvízfogyasztókká váltunk. A statisztikák szerint három év alatt harmadával csökkent a gyümölcslé- és a szénsavas üdítőital fogyasztás, mára átlagosan alig több mint napi egy deciliter üdítőt iszunk, miközben az ásványvízfogyasztásban már Európa élvonalába tartozunk. Az ezredforduló óta közel háromszorosára nőtt az ásványvízfogyasztás Magyarországon.

A napi.hu szerint meglepő statisztikát közölt a Magyar Nemzeti Bank, amikor közzétette: idén februárban jórészt tovább csökkentek a hitelkamatok, ám mégsem nőt a hitelfelvételi kedv. A forint alapú szabadfelhasználású jelzáloghitelek alapkamata az egy évvel ezelőtti 13,89 század százalékról mostanra 9,72 század százalékra csökkent, ezzel együtt az új szerződések havi értéke megegyezett az egy évvel korábbi mértékkel.

A portfolio.hu cikke szerint manipulálhatták a devizaárfolyamokat. A gazdasági portál a Reuters-re hivatkozva azt írja: a svájci versenyhatóság vizsgálatot kezdeményezett számos svájci, brit és amerikai bankkal szemben, mivel azt feltételezi, hogy manipulálták a devizaárfolyamokat. A vizsgálat hatálya alá esik a USB, a Credit Suisse, a Zürcher Kantonalbank, a Julius Baer, a JP Morgan, a Citigroup, a Barclays és az RBS. A svájci hatóság szerint a pénzintézetek bizalmas adatokat osztottak meg egymással, közös árazási mechanizmust alkalmaztak és összehangolták lépéseiket.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×