eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hat ország osztozott idén a Nemzetközi Emmy-díjakon

Hat ország osztozott a kilenc kategória díjain a New Yorkban megrendezett Nemzetközi Emmy-díjátadón, amelynek fénypontjaként J.J. Abrams amerikai film- és televíziós producer, forgatókönyvíró különleges elismerésben részesült.

Az Egyesült Államokon kívüli produkciókat és művészeket jutalmazó díjak idei győzteseinek listája jóval globálisabb volt az elmúlt évekéhez képest, amikor döntően Nagy-Britannia zsebelte be az elismeréseket. A szigetország ezúttal három szobrocskát gyűjtött be, két-két díjat nyertek francia és brazil produkciók, Ausztrália, Németország és Dél-Korea pedig egy-egy kategóriában diadalmaskodott a helyi idő szerint hétfő este tartott gálán a New York-i Hiltonban.

A legjobb színésznőnek járó díjat a brazil Fernanda Montenegro kapta a Sweet Mother című produkcióért, míg a legjobb színésznek járó elismerést Sean Beannek ítélték az Accused című brit krimiantológia egyik epizódjában nyújtott alakításáért. Az este fénypontjaként a Lost - Eltűntek című sorozatot és a Csillagok háborúja újabb epizódját is jegyző J.J. Abrams vehette át a Nemzetközi Emmy alapítóinak díját, amelyet Zachary Quinto, a szintén Abrams által jegyzett legújabb Star Trek-film Spockja adott át a rendező-producernek.

A legjobb művészeti produkció kategóriájában holtverseny alakult ki a multikulturális gyermekzenekarról szóló Hello? Orchestra című dél-koreai produkció és a Queen együttes legendás énekeséről szóló Freddie Mercury: The Great Pretender című brit dokumentumfilm között.

A legjobb vígjáték kategóriájában a Moone Boy című ír szituációs komédia diadalmaskodott, míg a legjobb drámai sorozat mezőnyéből a The Returned című, zombikról szóló francia produkció került ki győztesen. A franciák vihették haza a legjobb dokumentumfilmért járó szobrocskát is a 5 Broken Cameras című alkotásért.

Az A Day for a Miracle című német produkció kapta a legjobb televíziós film, illetve minisorozat díját, a brazil Side by Side című sorozat pedig a telenovellák kategóriájában győzedelmeskedett. Ausztrália a Go Back to Where You Came From című dokumentumfilm-sorozat révén szerzett Emmyt.

A televíziós Oscar-díjként is emlegetett Emmy-díj nemzetközi változatát a Nemzetközi Televíziós Akadémia osztja ki évente. Az idei, sorrendben 41. díjátadó ünnepség házigazdája John Oliver brit komikus volt. A kilenc kategória díjaiért 19 ország 36 televíziós alkotása versenyzett.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×