INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Nem lesz korlátozás, javult Budapest levegője

InfoRádió / MTI
Eldőlt, hogy nincs szükség a gépjárműforgalom korlátozására Budapesten a légszennyezettség miatt.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedd hajnalban közölte: az előző napi mérési eredmények értékelése alapján biztossá vált, hogy a szmogriadó riasztási fokozatának, sőt az enyhébb, tájékoztatási fokozatának elrendelési feltételei sem teljesültek.

A tájékoztatás kitért arra is: a meteorológiai körülmények jelentős változása miatt a kisméretű szállópor (PM10) szintje csak egy fővárosi mérőponton haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket hétfőn.

A kommunikációs igazgató felidézte: a gépjárműforgalom korlátozásának lehetősége azért merült fel, mert vasárnap a kisméretű szállópor szintje 6 fővárosi mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, ebből három helyen a riasztási küszöbértéket is.

A főpolgármester köszönetet mondott azoknak, akik önként korlátozták autóhasználatukat vagy ipari kéményeik működését, egyúttal jelezte: továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen.

A címlapról ajánljuk