eur:
391.04
usd:
366.12
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Klik: 14 nyugdíjas pedagógus tovább dolgozik Szombathelyen

Továbbfoglalkoztat 14 nyugdíjas szakembert a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - közölte a Klik sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

Lövei Tünde közleménye szerint a szombathelyi intézményben a korábbi tanévekben a tanórai és a fejlesztő foglalkozásokat a szakemberek csak jelentős mennyiségű túlórával és nyugdíjasok bevonásával tudták ellátni.

Hozzátette: a Klik új státusokat biztosít a fejlesztési feladatok ellátásához, betöltésüket azonban nehezíti a megyében jellemző szakemberhiány. Az intézményfenntartó ezért továbbfoglalkoztatja a 14 elismert, több évtizedes tapasztalatot felhalmozó nyugdíjas szakembert, hogy a megfelelő gondozás folyamatos legyen az iskolában.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a tanévet megelőzően a nagy költségigényű terápiák finanszírozását újra kellett tervezni. A Klik a szombathelyi önkormányzattal összefogva teremti elő a szükséges forrásokat a költséges terápiás foglalkozásokra. A gyermekek érdekében létrejött együttműködésnek köszönhetően tervezhetővé vált a 1,2 millió forint éves költségű lovasterápia is - hangsúlyozta.

Lövei Tünde azt írta, a tankerület és a városvezetés az intézmény vezetőivel együtt napokon belül teljes körű tájékoztatást ad az érintett tanulók szüleinek, és ismertetik a tanévkezdés során tapasztalt nehézségek megnyugtató megoldásait.

Sajtóhírek szerint tanév elején derült ki a szülők számára, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését, nevelését, oktatását végző Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban több terápia is megszűnt. Az iskolában 17 szakirányú végzettségű gyógypedagógusra lenne szükség, de az év elején csak négy helyet töltöttek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×