eur:
390.39
usd:
364.04
bux:
68382.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Így készül az MSZP az európai parlamenti választásokra - lapszemle

A Magyar Nemzet szinte biztosra veszi, hogy Szanyi Tibor vezeti majd a jövő évi európai parlamenti választásokon az MSZP listáját. Az Index az okostelefonokról készített összeállítást.

A Magyar Nemzet szinte biztosra veszi, hogy Szanyi Tibor vezeti majd a jövő évi európai parlamenti választásokon az MSZP listáját. A lap úgy tudja, a szocialisták EP-listájának második helyét Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke foglalja majd el, a harmadik Gúr Roland, az MSZP EP-delegációjának titkára, a negyedik Veres János volt pénzügyminiszter, az ötödik Gurmai Zita, aki a párt jelenlegi EP-képviselői közül egyedüliként jutna befutónak tűnő helyhez.

A Népszabadságnak nyilatkozó oktatáskutató szerint a kormányzat szembefordítja a szülőket az iskolával. Radó Péter a lapnak úgy fogalmazott: tobzódik a dilettantizmus, amióta a kereszténydemokrata vezetés átvette az oktatásirányítást.

Az Index az okostelefonokról készített összeállítást. Ugyanis kezd telítődni a prémium szegmens, emiatt a gyártók sokkal agresszívabb marketinggel próbálják magukhoz hódítani a felhasználókat. Nem elég jót gyártani, el is kell azt adni, jönnek a színes, péklapát méretű kijelzők, ráadásul az ázsiai piac diktálhat, mert ott van még bővülésre lehetőség.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy tüntetést hirdettek mára a Pápai Hús gyára elé azok a sertésbeszállítók, akik a kormánypárti politikusok ígérete ellenére is hiába vártak eddig a pénzükre. A demonstráció hírére az agrártárca garanciát vállalt a kifizetések egy részére, ám továbbra is forrnak az indulatok.

A Magyar Nemzetből megtudhatják: a külföldi vállalkozások magyarországi befektetései a jegybank júniusi adatai szerint az első negyedévben 643 millió euróval, azaz 193 milliárd forinttal emelkedtek. A lap írása szerint a Nemzeti Külgazdasági Hivatal idén júliusban 107 megkeresést kezelt, amelyek megvalósulása esetén 3150 millió eurónyi, tehát mintegy 945 milliárd forint tőke érkezhet hazánkba, és ezzel 22 400 munkahely jöhet létre.

Az Index arról ír, hogy a sokáig veretlen csodaló évek óta sérült, és most hivatalosan is visszavonul. Overdose nem tudta kifutni a benne rejlő tehetséget, világsztár volt, de ezt a pályán nem tudta megmutatni. Ismerői szerint igazi egyéniség, aki imádja, ha 120-as tempóval szállítják a tréleren.

A penzcentrum.hu a legfontosabb szeptemberi változásokról készített összeállítást. Ebben szerepel egyebek mellett a magasabb összegű tranzakciós illeték, az iskolai, valamint a nyugdíjasokat érintő változások vagy éppen az, hogy tegnaptól már újra ki lehet váltani háromhavi gyógyszeradagot.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy a szaúdi olajsejkek, orosz olajmilliárdosok dominálják az energiapiac bulvárvilágát, miközben a háttérben szinte ismeretlen országok hatalmas vagyonokat halmoznak fel, és alig egy évtized leforgása alatt az egy főre jutó GDP tekintetében a világ élmezőnyébe kerülnek a cseppfolyós földgáznak köszönhetően.

A Napi Gazdaságból megtudhatják, hogy a gázszállításával Ukrajna sikeresen tudta kikerülni Oroszországot. Most úgy néz ki, hogy a magáncégek közötti ügyletekkel Magyarország is jelentős pénzügyi hasznot tud ebből húzni. További részletek 9 óra után az Üzleti reggeliben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×