eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Török: A keretszámok eltörlése a politikai bűvészmutatványok körébe tartozik

A felsőoktatás ügye sokkal súlyosabb, mint egyes szimbolikus politikai témák, akár a pártszimpátiát is megváltoztathatja - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Török Gábor szerint előbb-utóbb várható volt, hogy konfliktus lesz a felsőoktatás átalakítása miatt. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a parlamenti döntés ellenére továbbra is lesznek keretszámok. Önmagában a keretszámok eltörlése a politikai bűvészmutatványok körébe tartozik, és ha csak ennyiről van szó, akkor ezzel a hallgatók nem lesznek kisegítve - emelte ki.

Török Gábor úgy véli, a Fidesz imázsának árt az, hogy a fiatalok irányából indul a tiltakozás, és egy olyan ügyről van szó, amiről korábban határozott álláspontja volt a pártnak. Az hogy egy kormány, ami korábban a tandíj ellen politizált, az legalább próbálja meg elmagyarázni, miért változtatott az álláspontján - fejtette ki.

Az elemző arról is beszélt, hogy a tüntető diákszervezetek távol tartják maguktól a politikai szereplőket. Török Gábor szerint az ellenzéki pártoknak is az az érdekük, hogy a demonstrációk pártsemlegesek legyenek, mert ez a tüntetések erejét csökkentené.

A diákok problémái nemcsak a hallgatókat és az egyetemistákat érintik, hanem egész családokat - hangsúlyozta. Török Gábor kiemelte: a felsőoktatás ügye sokkal súlyosabb, mint egyes szimbolikus politikai témák, akár a pártszimpátiát is megváltoztathatja. Az elemző szerint a kormánynak előbb-utóbb meg kell egyeznie a diákok képviselőivel, a kérdés az, hogy ez mekkora veszteséget okoz számukra

A teljes interjút meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában, este 7 órától.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×