eur:
386.78
usd:
355.61
bux:
68386.05
2024. május 17. péntek Paszkál

Megmarad a bíróság hatáskörét korlátozó passzus az atomenergia-törvényben

Meghagyta az atomenergiáról szóló törvénymódosításban a bíróság hatáskörét korlátozó kitételt a parlament gazdasági és informatikai bizottsága.

A testület elvetette ugyanis az LMP-s Jávor Benedek javaslatát, amely elhagyta volna azt a szabályt, hogy a bíróság nem függesztheti fel az atomerőmű üzemidő túli üzemeltetéséhez kiadott engedély végrehajtását.

A bizottság szavazott az egyes energetikai tárgyú törvényeket módosító javaslathoz beadott képviselői indítványokról. Így például elfogadta Aradszki András (KDNP) javaslatát, amely szerint a 4 évre szóló geotermikus kutatási engedélyt egy alkalommal - újabb 4 évre - meg lehet hosszabbítani.

A bizottság is beadott ehhez a törvényhez egy módosító csomagot, amelyet egyben fogadott el. Ebben szerepel az, hogy a koncessziós területeket negyedévente kell közzétenni, majd a miniszter a pályázatot 9 hónapon belül írja ki.

A bizottság emellett állásfoglalást fogadott el a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklussal kapcsolatos elvárásokról.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×