eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Index: több mint egymilliárdba kerül a CET helyreállítása

Az index.hu információi szerint a fővárosnak még bruttó 1,2-2 milliárd forintot kell költenie a Duna-parti CET-épületegyüttesre az építkezés befejezéséhez.

A Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtökön zárt ülésen tárgyalta az erről szóló előterjesztést.

A hírportál birtokába került, az előterjesztéshez csatolt szakértői jelentés szerint megsüllyedtek az oldallépcsők, javítani, fugázni kell a látszó tégla felületeket, a betonaljzatok magassága és minősége nem megfelelő, az üvegszerkezetek tartószerkezete gyenge, és át kell őket alakítani. A felvonók, a tűz- és füstjelzők, a szén-monoxid-jelzők, gyengeáramú rendszerek hiányosak, a garázsüzemeltetési rendszer hiányzik.

Az előterjesztés szerint a javítási munkálatok két évig is eltarthatnak - írta az index.hu.

Budapest július 25-én vette birtokba az épületet, miután a kivitelezők a Fővárosi Ítélőtábla június 19-i ítéletének megfelelően átadták a fővárosnak. A beruházó Porto Investment hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy felülvizsgálati kérelmük nyomán a Kúria mint felülvizsgálati bíróság felfüggesztette a Fővárosi Ítélőtábla által hozott másodfokú ítélet végrehajtását az eljárás befejezéséig.

A Porto Investment az Index kedden megjelent információjára reagálva az MTI-vel azt közölte: nem ismerik a közgyűlés által tárgyalt szakértői vélemény tartalmát, és cáfolják a megjelenteket. Mint írták: a július 17-ével összeállított és mindhárom fél által elfogadott állapotrögzítő szakértői véleményt tartja a cég irányadónak. E szerint az elenyésző mennyiségű és értékű befejező munkálatok két-három hónap alatt elvégezhetők lennének.

A Porto közlése szerint "érthetetlen", miért kellene a hibák kijavításához közpénzt felhasználni, mivel ezeket a generálkivitelezőnek szerződéses kötelezettsége ingyen, garanciális javításként helyreállítani.

A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×