eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hatékonyabbá válhat a vízszolgáltatók működése

A vízdíj kiszámítására különböző módszerek vannak, de az áremelkedés bizonyos fogyasztói körökben elkerülhetetlen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. Haranghy Csaba beszélt arról is, hogy negyedévente kell frissíteni egy cég kockázati térképét.

Bizonyos fogyasztói körökben elkerülhetetlennek nevezte a vízdíjak emelkedését a jövőben a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. Haranghy Csaba az InfoRádió Aréna című műsorban emlékeztetett arra, hogy továbbra is több árképzési mód van, de elképzelhetőnek nevezte, hogy az ország egyes régiói között később bizonyos kiegyenlítődés jöjjön létre.

A Fővárosi Vízművek vezérigazgatója üdvözölte a parlament döntését arról, hogy a jövőben kizárólag állami és települési önkormányzati tulajdonba tartozhat vízi közmű. Haranghy Csaba előremutatónak nevezte a változtatást, mert azzal hatékonyabbá és gazdaságosabbá válhat a működés, és társulásra ösztönzi a jelenleg több mint 400 vízszolgáltatót.

A Bartók Béla út közelében nemrég eltört cső mindössze 30 éves volt, a korából nem lehetett arra számítani, hogy eltörik - mondta a vezérigazgató. Haranghy Csaba kiemelte: a fővárosi csővezeték átlagéletkora 50-60 év, ami a 70-100 évre tervezett rendszer esetében nem nevezhető idősnek. A két héttel ezelőtti csőtörést külső és belső behatások szerencsétlen összjátéka okozta - tette hozzá.

Haranghy Csaba közölte: egy cégnek negyedévente kell frissíteni a kockázati térképet, de ennek csak egyik eleme a cső kora.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×