eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ezért érdemes várni a tankolással

A héten tovább csökkent az olaj árfolyama, miközben a forint erősödni tudott a dollárral szemben. Ez jó hír az autósoknak, hiszen ezek alapján akár egy jelentősebb árcsökkenésre is sor kerülhet majd szerdától a hazai kutakon - írja a Portfolio.hu.

A gyenge makrogazdasági adatok (és az emiatt egyre borúsabb keresleti kilátások) és az újabb amerikai eszközvásárlási program meghirdetésének elmaradása egyaránt lefelé nyomták a héten az olaj árfolyamát.

Az olaj árfolyamának esésével párhuzamosan a finomított termékárak is lefelé vették az irányt. A benzin esetében 1,1 százalékkal, a gázolajnál pedig 0,9 százalékkal került lejjebb a heti átlagos jegyzésár.

A forint ráadásul továbbra is a hazai autósok mellett dolgozott, hiszen erősödni tudott a dollárral szemben. A hazai fizetőeszköz a héten 228,1-es átlagot ért el, miközben múlt héten 235,5-es szinten állt a jegyzés. Mindezek következtében forintban mérve a benzin átlagára jelentősebb mértékben, 4,2 százalékkal, a gázolajé pedig 4 százalékkal került lejjebb.

Az utóbbi napok ármozgásai alapján a legnagyobb valószínűsége annak van a Portfolio.hu szerint, hogy szerdától ismét csökkennek majd az üzemanyagárak a hazai kutakon. A hatást az olajár esése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt segíthetik. A látott elmozdulások alapján akár 6-7 forintos árváltozásra is sor kerülhet majd szerdától a hazai kutakon, de akár ennél kicsivel nagyobb csökkentés is benne lehet a pakliban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×