eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Balog: A gazdasági fejlesztését össze kell hangolni a fenntartható fejlődéssel

A gazdasági fejlesztését össze kell hangolni az emberi erőforrások fejlesztésével és a fenntartható fejlődéssel - hangsúlyozta Balog Zoltán egy budapesti üzleti fórumon.

Az emberi erőforrás miniszter kifejtette, hogy a válságban csak akkor lehet előrelépni, ha a gazdasági szereplői szövetségre lépnek egymással vagy legalább felismerik, hogy közösek az érdekeik. Balog Zoltán szerint nem az a helyes irány, ha idővel szegény- és luxusgettókat kell kialakítani, a külföldről ideérkező vagyonos befektetőknek is együtt kell élniük a szegényebb rétegekkel.

Arról is beszélt, hogy a magyarok mentalitása, életszemlélete általában konzervatív, így a változásokat nehezen fogadják, a kialakult védekező mechanizmusok ugyanakkor beszűkítik a kormányzati működést is. A miniszter egymás után sorolta a politikában és az élet különféle területein az 1990-es évektől kialakult egyéni túlélési stratégiákat, hamis kompromisszumokat a foglalkoztatástól a szociálpolitikán át az önkormányzati szféráig.

Megjegyezte, hogy a kormányváltás előtti években is évi 350 milliárd forintot fordítottak közmunkaprogramokra, amely az aktuális kabinet szerint viszont nem szociális segély, hanem azt kell elősegítenie, hogy a megfelelő képzések után az érintettek később a munkaerőpiac világába kerüljenek.

A gazdasági fejlesztését össze kell hangolni az emberi erőforrások fejlesztésével és a fenntartható fejlődéssel - összegzett Balog Zoltán. Hozzátette, hogy az emberi erőforrás fejlesztése a rövid távú célokkal nincs mindig összhangban, de a közép- és a hosszú távú törekvésekkel biztosan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×