eur:
393.44
usd:
368.12
bux:
65966.92
2024. április 24. szerda György

Megválasztották Rogánt frakcióvezetőnek

Június 2-tól Rogán Antal vezeti a Fidesz parlamenti frakcióját. A jelenlegi és a megválasztott frakcióvezető közös sajtótájékoztatóját tartott.

A Fidesz-frakció két évre a képviselőcsoport vezetőjévé választotta Rogán Antalt - jelentette be Lázár János, a frakció jelenlegi vezetője. Rogán Antalt egyébként Orbán Viktor miniszterelnök ajánlotta a posztra, miután Lázár Jánost felkérte a Miniszterelnökség vezetésére. Rogán Antal június 2-án veszi át a posztot, ahogy várhatóan Lázár János is szombaton lép államtitkárként hivatalba.

Az előző két évről szólva Rogán Antal úgy fogalmazott, hogy a munka, amit a képviselőcsoport Lázár János vezetésével végzett, azért érdemel tiszteletet, mert a gazdasági válság mellett az ország újraszervezését is megkezdték. A politikus úgy látta, hogy míg az elmúlt időszakban a képviselőcsoport az ország problémáira koncentrált, a következő két évben az átlagemberek problémáira összpontosíthat.

A képviselő szerint a kormány egyik legsúlyosabb öröksége, hogy Magyarország előtt évek óta ott lebegett a veszély, hogy megvonják az uniós forrásokat ám június végén lezárulhat az ország ellen indított túlzottdeficit-eljárás.

Arra a kérdésre, hogy megtartja-e jelenlegi posztjait, a belvárosi polgármester elmondta, hogy bár szerdán még részt vesz a fővárosi közgyűlés ülésén, június 1-jével minden ott betöltött pozíciójától megválik, amit már meg is beszélt Tarlós István főpolgármesterrel.

A tranzakciós illetékre vonatkozó kérdésre Rogán Antal elmondta: úgy készültek, hogy hosszú és alapos parlamenti vitára lehet számítani, végszavazás: június végén várható. Szeretnének konzultációkat lefolytatni, de a javaslat célja, hogy az adó a pénzügyi spekulációt tényleg adóztassa, így jó néhány javaslatot nem tudnak figyelembe venni.

Lázár János a Miniszterelnökség jövőjéről úgy fogalmazott, hogy erősödni fog a hivatal koordinációs jellege, némiképp szerepe is megváltozik. Feladata kapcsán hangsúlyozta, hogy szerinte nem demokratikus, hanem szociális deficit érzékelhető Magyarországon és személyes felelőssége ennek csökkentése.

A frakció jövőjéről szólva Lázár János leszögezte, hogy ha a progresszivitásra, a határozottságra, a gyors döntésekre és a dolgok megvalósítására gondol, Rogán Antalt magához hasonló karakternek véli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×