eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

KSH: mérséklődött a népességcsökkenés

Mérséklődött a népességcsökkenés az első negyedévben; nőtt a születések és a halálozások száma is - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb kutatásában, amelynek eredményeit szerdán közölték az MTI-vel.

Január és március között 22.029 gyermek született, 3,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban; a halálozások száma 35.525 volt, ami 1,2 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A születések számának emelkedése nagyobb mértékű volt, mint a halálozásoké, így a természetes fogyás 349-cel mérséklődött az egy évvel korábbi adathoz képest, 13.496 főre.

Az ország lakossága mintegy kilencezerrel csökkent, a becsült lélekszám az időszak végén 9 millió 953 ezer volt - tették hozzá.

A házasságkötések száma az elmúlt évi kismértékű emelkedés után 2012 első három hónapjában ismét csökkenést mutatott. Az első negyedév mindhárom hónapjában kevesebb házasságot kötöttek, mint egy évvel korábban, összesen 4064-et, ami 106-tal, 2,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - olvasható a KSH közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×