eur:
394.3
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Spekulációs adót javasol az LMP

Egy körülbelül két méter hosszú és egy méter széles, "Én inkább a spekulánsokat adóztatnám" feliratú sárga csekket akasztott kedden délelőtt a fővárosi Dózsa György téren álló Dózsa-szoborra az LMP, amely szerint a sárgacsekk-adó a családokat és a kisvállalkozásokat sújtja majd, miközben érintetlenül hagyja a spekulációs pénzmozgásokat.

Scheiring Gábor, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kijelentette: "Orbán Viktor hazudik", amikor azt állítja, hogy a sárgacsekk-adó nem fogja sújtani a hétköznapi átutalásokat.

Az ellenzéki képviselő hozzátette, a kormányfő akkor sem mond igazat, amikor arról beszél, hogy az Európai Unió miatt kell kiterjeszteni az adót a családok és a vállalkozások átutalásaira. Szavai szerint az Európai Bizottság által felvetett tranzakciós adó kizárólag a "spekulánsok átutalásait sújtaná", a többit pedig érintetlenül hagyja.

Szavai szerint az LMP által két éve javasolt spekulációs adó sem érintené a családok és a vállalkozások pénzmozgásait. Azt mondta, hogy javaslatukból a költségvetés eddig több mint százmilliárd forintos bevételre tett volna szert, ami feleslegessé tenné a sárgacsekk-adó bevezetését.

Az LMP aktivistái a sajtótájékoztató előtt egy létráról próbálták a szobor nyakába akasztani a csekket, amely végül annak jobb karjára került. Az esemény végén levették a papírlapot az alkotásról.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×