eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Új tagokkal alakul újjá a Corvin-lánc Testület

A magyar kultúra és tudomány öt kiemelkedő képviselője veheti át május 30-án a Corvin-láncot - közölte a Corvin-lánc Iroda vezetője. Granasztói György történész hozzátette: ezen a napon - tízéves szünet után - ismét megkezdi működését a Corvin-lánc Testület.

Az irodavezető közölte: a testület az öt új kitüntetettel tizenhárom tagúra bővül. Hangsúlyozta: a vonatkozó kormányrendelet alapján a taglétszám már nem 12, hanem 12-15.

Granasztói György emlékeztetett arra, hogy a grémium 2001-ben megválasztott tagjai közül Teller Ede atomfizikus, Szabó Magda író, Balogh János zoológus és Makovecz Imre építész időközben elhunyt.

A Corvin-kitüntetéseket Horthy Miklós kormányzó alapította 1930-ban; a két világháború közötti időszakban a legnagyobb állami kitüntetésnek számított. A Corvin-lánc díjat az első Orbán-kormány idején honosították újra, a 2002-es kormányváltás után azonban nem adták át.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×