eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újabb egészségügyi salátatörvény a napirenden

Az újabb egészségügyi salátatörvényt kezdi tárgyalni keddi ülésén az országgyűlés. A képviselők további 10 előterjesztés vitáját folytathatják, köztük a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokkal összefüggő törvénymódosításról szóló indítványokét, amelyeket akár már pénteken el is fogadhat a parlament.

Az ülés 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Réthelyi Miklós leköszönt nemzeti erőforrás miniszter salátatörvény-javaslata az ágazat számos pontján hajtana végre változtatásokat, így megvalósulhat például a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelése, továbbá egyszerűsödhet több szociális ellátás, köztük a táppénz elbírálása.

Az ülésen részletes vitát tartanak például a jegybanktörvény módosításáról, valamint a szélsőségesség elleni fellépésről szóló szocialista indítványról is. Az Országgyűlés ülése szerdán, egyebek mellett az új Büntető törvénykönyv általános vitájával folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×