eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma

Ma sem fognak aludni a képviselők

Ha mindegyik párt felhasználja a rendelkezésére álló időkeretet, akkor majdnem egymásba nyúlik az Országgyűlés mai és holnapi ülése.

Már ma tárgyal az Országgyűlés a mobiladó bevezetéséről és a médiatörvény módosításáról. Az erről szóló előterjesztést a kormánytöbbség fogadta el. Az alkotmánybírósági döntésnek megfelelően változó médiatörvényről várhatóan este nyolctól hajnali kettőig, az új adóról pedig hajnali kettőtől reggel fél hétig tanácskoznak a képviselők, holnap délelőtt tíz órakor pedig belevágnak a részletes vitába.

A jobbikos Novák Előd elképesztőnek tartja, hogy alig jut idő az új médiatörvény megvitatására, frakciótársa, Z. Kárpát Dániel pedig sérelmezte, hogy a mindenkit érintő mobiladóról éjszaka kell tárgyalni.

Az LMP-s Vágó Gábor kifogásolta, hogy pártja mindössze harminc percet kap a mobiladó megvitatására szánt 4 óra 20 perces keretből. Furcsállotta, hogy a kormány ugyanakkora bevételt remél a mobiladóból, mint amennyibe az új állami mobilcég kerül.

A szocialista Tóbiás József, valamint sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció független képviselője, Molnár Csaba is kárhoztatta a viták időzítését, a fideszes Rogán Antal viszont megígérte nekik, hogy pártja nem használja fel a médiatörvény megtárgyalására kapott időkeretét, ezért nem biztos, hogy az ülés tényleg hajnalig tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×