INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Balog Zoltán tervez személyi változásokat

Infostart / InfoRádió
Az emberi erőforrások minisztereként megkönnyítené az uniós források kifizetését Balog Zoltán. Hozzátette: lesznek személyi változások az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Balog Zoltán az MR1-Kossuth Rádiónak azt mondta, hogy a hét területet összefogó Emberi Erőforrások Minisztériumában tárcavezetőként nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt, hogy ne avatkozzon be szakpolitikai kérdésekbe, és azokat a témákat karolja föl, amelyek a minisztérium egészéről szólnak. Kiemelte: az egész nemzetnek a javát szolgálhatja, ha az embert egészében nézik, a család, a közösség, az emberi értékek felől, és úgy üzenni neki, hogy fontos, mert az emberi erőforrások nagyon nagy kincsei egy nemzetnek.

Balog Zoltán, aki ma teszi le a miniszteri esküt és veszi át a tárca irányítását, kiemelte, hogy lesznek személyi változások az Emberi Erőforrások Minisztériumában. A személycserékről részleteket nem közölt, de megerősítette, hogy az egyházi ügyeket a jövőben Szászfalvi László helyett Hölvényi György viszi majd.

Emellett az uniós források elosztásának koordinálására szeretne létrehozni egy miniszteri biztosi posztot. Ezzel számos olyan ügyet lehet megolajozni, ami a nagy rendszer-átalakításokkal nehéz helyzetbe kerül - fejtette ki.

A politikai pálya és a lelkészi hivatás összeegyeztethetőségéről Balog Zoltán úgy fogalmazott: most is lelki pásztornak érzi magát emberileg, ám politikai szerepvállalása miatt le kellett mondania lelkészi állásáról.


A címlapról ajánljuk