eur:
389.28
usd:
362.07
bux:
68637.67
2024. május 8. szerda Mihály

Cigarettacsikk okozhatta a paneltüzet

Egy 62 éves férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy egy cigarettacsikkel tüzet okozott múlt éjjel Budapesten, egy káposztásmegyeri panelházban. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indítanak eljárást, amely a kár nagyságától függően akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is zárulhat.

Fülöp Valter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta a férfi az unokáira vigyázott az egyik 7. emeleti lakásban, dohányozni ment ki a lépcsőházba, ahol a nem teljesen eloltott csikket bedobta a folyosón lévő szemetesbe, és az abban lévő papír gyulladt ki.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt mondta: a tűz azért terjedt gyorsan, mert a folyosón szabálytalanul nagy mennyiségű éghető anyagot tároltak. A lakók így nem tudták elhagyni lakásukat, emiatt az ablakon át mentettek ki 15 embert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×